Vaalikoneemme on nyt avattu!

Paikalliset

"Jokainen autoilija vaarantaa minunkin tulevaisuuteni" – Myös sipoolaisia nuoria on mukana ilmastolakossa

Sipoonjoen koulun oppillaat osoittivat mieltään ilmastonmuutosta vastaan ja haluavat ihmisiltä lisää positiivisia ympäristötekoja.

Jouni Lampinen

Koululaiset osoittavat mieltään ilmastonmuutosta vastaan eri tavoin tänään myös Sipoossa. Koululaisia on kutsuttu eri puolilla maata osallistumaan lakkoon ilmastonmuutoksen puolesta.

Suurin osa yläkoulujen ja lukioiden oppilaista toimii normaalin koulupäivän tavoin Sipoossa. Osa nuorista jätti ilmastolakon nimissä koulupäivän väliin. Sipoonjoen koulun oppilaista osa teki ilmastonmuutoksen vastaisia lumiukkoja Nikkilän Sydämen pihalla.

– Jokainen autoilija vaarantaa minunkin tulevaisuuteni, yhdelle lumiukoista tehtyyn kylttiin oli kirjoitettu.

Nuoret olivat reilun 20 oppilaan otannan perusteella joka tapauksessa sen kannalla, että ilmastonmuutokseen liittyvät uhat on otettava paremmin haltuun niin Suomessa kuin koko maailmassakin.

– On se vähän huono tilanne, kun ei saada oikein mitään aikaiseksi, eräs kahdeksasluokkalainen mietti.

Nuoret pohtivat myös syitä siitä, miksi ei tehdä nykyistä vaikuttavampia ympäristötekoja.

– Jotkut ihmiset eivät halua menettää rahaa, pojat miettivät.

Koulut päättävät opetuksen järjestämisestä ja poissaoloista itsenäisesti. Ilmastolakkoon osallistuminen oli mahdollista Sipoossa, jos esimerkiksi alaikäisillä oli siihen vanhemman lupa.

Kungsvägens skolan, Sibbo gymnasiumin tai Sipoon lukion rehtorit eivät tienneet yhdenkään oppilaansa osallistuneen lakkoon perjantaiaamuna.

Sipoonjoen koulusta osa oppilaista meni marssimaan Senaatintorilta kohti eduskuntataloa. Helsingissä järjestetty ilmastonmuutoksen vastainen marssi keräsi oppilaita laajalti.

Ilmastolakko on yhden päivän mielenilmaus.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat