Puheenaihe

"Naapurin traktoria ei voi myydä" – paperipomo suomii USU-haastattelussa kovin sanoin puolueita ja Ville Niinistöä

Paperiliiton puheenjohtajan Petri Vanhalan mielestä hakkuukeskustelussa on haukuttu väärää puuta.

Pyry Krappe

Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala kritisoi tiukasti eduskuntavaalien alla käytyä keskustelua metsäpolitiikasta.

Vanhala sanoo Uutissuomalaiselle (USU) pitävänsä hyvin erikoisena sitä, että jotkut poliitikot näkevät Suomen "vihreää kultaa" eli metsiä ongelmana.

Vanhalan mukaan hakkuista ja niiden määrästä on keskusteltu tunteella, mutta nyt keskustelu on rauhoittunut, kun on tullut uusia lukuja metsien hiilinieluista.

Erikoisena Vanhala pitää sitä, että keskustelua on käyty toisten omistamasta omaisuudesta. Ay-pomo muistuttaa, että keskustelussa on oikeus puhua vain valtion metsistä, koska hallitus ei voi puuttua yksityismetsissä tehtäviin hakkuisiin.

– Tätä ei ole huomattu eikä ymmärretty ollenkaan. Ei kukaan voi myydä naapurin traktoria, jota hän ei omista, Vanhala pamauttaa USU:lle.

Puolueiden ei kannata Vanhalan mielestä ylipäätään määritellä tarkkoja hakkuumääriä, koska markkinat määräävät pitkälti sen, kuinka paljon metsistä hakataan puuta.

Ay-pomo opastaa politiikoja keskittymään sen sijaan energiaveron palautukseen, joka on poliitikkojen käsissä ja ratkaisevaa sille, mihin maihin yritykset investoivat.

– Metsäteollisuus Suomessa on ekoteko, Vanhala korostaa. 

Yksittäisistä poliitikoista Vanhala ottaa esille vihreiden kansanedustajan Ville Niinistön, joka on arvostellut sitä, että Suomesta viedään sellua Kiinaan.

– Tästä näkee, että Ville Niinistö ei ymmärrä näistä asioista mitään, kun sellua pidetään bulkkituotteena, Vanhala sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat