Urheilu

HIFK on tänään selkä seinää vasten – ”Kaikki likoon”

Juhani Tyrväinen

Johanna Erjonsalo

HIFK ja Kärpät iskevät tänään yhteen todella kovin panoksin Helsingissä. Kärpät johtaa välieräsarjaa voitoin 3–2, joten veitsi kurkulla taisteleva IFK on pakkovoiton edessä pitääkseen toiveet finaalipaikasta yllä. Välieräsarjan kaikki ottelut ovat päättyneet tähän mennessä kotivoittoon.

IFK:n nuori sentteri Anton Lundell vakuuttaa, ettei sarjan tilanne vaikuta joukkueen tekemiseen. IFK on pystynyt haastamaan hallitsevan mestarin omalla pelillään ja samaa on tiedossa tänäänkin.

– Samalla draivilla mennään. Laitetaan kaikki likoon ja painetaan täysillä – ei siinä muuta voi tehdä, Lundell toteaa seuransa sivuilla.

– Peli kerrallaan mennään, turha sitä on miettiä yhtään pidemmälle, Lundell jatkaa.

Lundell, 17, pelaa ensimmäistä kevättä miesten pudotuspelejä. Pistetili on vielä avaamattaatta, mutta vastuuta jäällä on tullut keskimäärin vajaat 12 minuuttia ottelua kohden ja aloitusprosentti on plussan puolella (52,3%).

– Olen pystynyt mielestäni parantamaan koko ajan peliäni. Pisteitä ei ole vielä tullut, mutta olen pystynyt pelaamaan tasaisesti. Pienet on marginaalit.

Sarjan edellinen ottelu pelattiin perjantaina Oulussa. Joukkueet ovat ehtineet valmistautua tämän illan koitokseen kahden välipäivän ajan. Lundell sanoo, että joukkue tulee vauhdilla tähänkin otteluun.

– Kyllä me pyrimme pitämään jalat liikkeellä ja antamaan kovaa painetta. Sitä kautta pääsemme sitten riistoihin.

Kovan paineistamisen kautta IFK pääsi perjantaina Oulussa hyville maalipaikoille. Vierasvoitto jäi vielä ottamatta, mutta kuten Lundell sanoi: pienet on marginaalit.

HIFK:n kokoonpano

86 Erik Thorell–12 Juhani Tyrväinen–43 Sakari Salminen
19 Juho Keränen (A)–51 Juha Jääskä–4 Iikka Kangasniemi
32 Lennart Petrell (C)–15 Anton Lundell–28 Jasse Ikonen
18 Teemu Tallberg–21 Tommi Santala–45 Micke Åsten
80 Thomas Nykopp
42 Teemu Eronen–57 Johan Motin
8 Ville Varakas (A)–6 Joonas Lyytinen
27 Kyle Quincey–34 Aleksi Laakso
53 Atte Engren
36 Markus Ruusu (varalla)
Lähde: HIFK

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat