Puheenaihe

Airiston veneturma: Harry Harkimolta tuli nyt tiukka vaatimus – "Olen nähnyt niin paljon tunareita vesillä"

Airiston veneturmassa olivat osallisena iso moottorivene ja pienempi 8-metrinen purjevene.

MTV:n uutisvideo

Turun saaristossa lauantaina kahden ihmisen kuolemaan johtanut veneonnettomuus on herättänyt jälleen keskustelun siitä, pitäisikö veneilijöiden osoittaa vesikelpoisuutensa veneilykortilla.

Veneilykortin puolesta liputtaa muun muassa kokenut purjehtija, kansanedustaja Harry Harkimo (Liike nyt).

Harkimo sanoi maanantaina, että ainakin isojen veneiden kuljettajilta pitäisi alkaa vaatia jonkinlaista testiä osaamisesta. Harkimon mukaan vesillä liikkuu nyt paljon osaamattomia ihmisiä.

– Kyllä se nyt vaan on niin, että tulevaisuudessa on pakko vaatia isompien veneiden kuljettajilta jonkunlainen ajokortti. Olen nähnyt niin paljon tunareita vesillä, maailmanympäripurjehtijana aikanaan mainetta saanut Harkimo twiittasi maanantaina.

Turmaa tutkiva poliisi ja onnettomuustutkintakeskus Otkes ovat kommentoineet viikonlopun traagista veneturmaa vielä varovaisesti.

Onnettomuus sattui Airistolla Seilin saaren pohjoispuolella iltapäivällä, kun 15-metrinen moottorivene ja kahdeksanmetrinen purjevene törmäsivät toisiinsa.

Turmassa kuoli kaksi purjeveneessä ollutta keski-ikäistä miestä. MTV:n uutisten mukaan molemmat olivat kokeneita purjehtijoita. Yhteensä turmassa oli osallisena 8 ihmistä.

 

 

Iltalehti kuvaili turman toista osapuolta suuritehoiseksi "ökyveneeksi". Lehden mukaan vene kuuluu venevalmistaja Fairlinen Targa 48 -tuoteryhmään.

– Se on suhteellisen iso ja hyvinkin tehokas. En tiedä, mitkä tarkalleen moottorit siinä on, mutta siinä on kaksi moottoria, joissa on useampi sata hevosvoimaa, sanoi Traficomin veneet ja rekisterit -yksikön päällikkö Ville Räisänen Iltalehdelle.

Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä kuolemantuottamuksena ja törkeänä vammantuottamuksena.

Alkoholilla ei ollut viranomaisten mukaan osuutta turmassa.

 

Pitäisikö isojen veneiden kuljettajilta vaatia veneilykorttia?

Kyllä
90% (2840 ääntä)
Ei
10% (307 ääntä)
Ääniä yhteensä: 3147

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kaksi kuoli moottoriveneen ja purjeveneen törmäyksessä Airistolla4.8.2019 08.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat