Paikallisurheilu

Ådalens Idrottsförening (ÅIF) miesten edustusjoukkue nappasi historiansa ensimmäisen voiton miesten Salibandyliigassa

Ådalens Idrottsförening (ÅIF) kohtasi kotikentällään Sipoossa Vantaan Tiikerit.

Oliver Sillanpää (oik.) teki kotijoukkueen ja ottelun ensimmäisen maalin.

Toni Degerlund

Sipoossa on tällä hetkellä aikamoinen salibandyhypetys päällä. Kun miehet nousivat yllättäen viime kauden päätteeksi salibandyliigaan, pelataan Sipoossa sekä naisissa, että miehissä korkeimmalla sarjatasolla. Lauantaina sipoolaiset salibandynystävät saivatkin makiaa mahan täydeltä, kun sekä ÅIF:n naiset sekä miehet pelasivat perätysten kotipelinsä kotonaan. Miesten peli oli äärimmäisen jännittävä aina loppuun saakka, ja kaikki pääsylippunsa maksaneet saivat takuuvarmasti rahoilleen vastinetta. Illan isännät veivät lopulta voiton kutkuttavan jännitysnäytelmän jälkeen Vantaan Tiikereitä vastaan 7–6 VL (3–1, 0–2 , 3–3, 0–0) lukemin.

Ottelu alkoi kotijoukkueelta väkevästi. ÅIF:n nuori Oliver Sillanpää pamautti ottelun ensimmäisen maalin reilun kahdeksan minuutin kohdalla sipoolaisyleisön riemuksi. Seuraavana onnistui vuorostaan hyvässä vireessä ollut Antti Huovinen, ja kun Matias Kuisma vielä maalasi tämän jälkeen, oli illan isännät jo kolmen maalin karkumatkalla. Erän lopussa Tiikerit onnistuivat kaventamaan tilannetta maalilla, mutta ÅIF:lta erinomainen aloitus kauden ensimmäiseen kotipeliinsä. Toinen erä oli vuorostaan vieraiden. Erässä nähtiin kaksi maalia, ja molemmista vastasi Tiikerit. Näin tilanne oli ÅIF:n hyvästä startista huolimatta jälleen tasan 3–3.

Viimeinen erä oli kovaa fyysistä pelaamista, jossa ei jäähyiltä säästytty. Ottelu oli kokonaisuudessaan erittäin rikkonainen puolin ja toisin, mutta varsinkin viimeisessä erässä jäähyjä vihellettiin tuon tuostakin. ÄIF keräsi ottelun aikana kolme kaksiminuuttista ja yhden viisiminuuttisen jäähyn. Tiikerit vastaavasti saivat yhden kaksiminuuttisen ja kaksi viisiminuuttista. Lisäksi vieraiden Leevi Loipon pelit päättyivät ennen loppuvihellystä pukukoppiin väkivaltaisuuden vuoksi. Voitto oli jo karkaamassa Vantaalle, mutta ÅIF onnistui aivan ottelun lopussa hyödyntämään ylivoimansa, ja tasoitti tilanteen viime hetkillä. Kun jatkoajalla ei maaleja nähty, ratkottiin illan voittaja voittomaalikilpailussa. Sipoolaisista pallon maaliin saivat Miika Kosonen ja Antti Huovinen. Tiikereistä onnistui vastaavasti Miika Tervonen. Sekä kotijoukkueen Arttu Puska ja vieraiden Nemo Sipilä olivat maalinsa suilla voittomaalikilpailuissa erinomaisessa vedossa. Illan komeimmasta suorituksesta vastasi kuitenkin ÅIF:n Miika Kosonen, jonka komea rankkari lähti saman tien lentoon myös somessa.

ÅIF:n miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Sebastian Freudenthal oli joukkueen ensimmäisiin sarjapisteisiin tyytyväinen, vaikka oli ihmeissään ottelun rikkonaisuudesta.

– Kolme pistettä oli tarjolla, mutta kaksi saimme lopulta raavittua erittäin rikkonaisen pelin jälkeen, Freudenthal kommentoi.

– Tässä sarjassa ei kannata paljon jäähyillä, koska se yleensä kostautuu heti ja sekoittaa samalla joukkueen peluutusta.

Sipoolaiset pelaavat myös seuraavaksi kotonaan. Tosin tällä kertaa Sipoon Nikkilän monitoimihallissa, kun Turun TPS Salibandy saapuu vieraaksi tulevana perjantaina. Joukkue harjoittelee pääsääntöisesti Sipoo Areenalla, eikä kotipelien pelaaminen kahdessa paikassa ole aivan ideaali, vaikka valtaosa peleistä onkin Sipoo Areenalla.

– Eihän tämä tietenkään joukkueen kannalta mikään hyvä tilanne ole.

– Olemme kuitenkin iloisia, että saimme pidettyä kaikki kotipelimme Sipoossa. Nyt sekä Pohjois-, että Etelä-Sipoossa pääsee nauttimaan meidän liigapeleistä, Freudenthal toteaa lopuksi.

 

Tilastot

ÅIF–Tiikerit 7–6 VL (3–1, 0–2 , 3–3, 0–0)

1. erä: 08:07 min. Sillanpää Oliver (Korpiniemi Patrik) 1–0, 11:59 min. Huovinen Antti (Kuisma Matias) 2–0, 15:12 min. Kuisma Matias (Herlin Miro) 3–0, 19:18 min. Rintala Toni (Palin Tomi) 3–1.

2. erä: 23:46 min. Remes Christian (Kuisma Niklas) 3–2, 35:24 min. Budde Karri (Loippo Leevi) 3–3,

3. erä: 44:34 min. Rintala Toni (Lund Joakim) 3-4 YV2, 46:35 min. Sillanpää Oliver (Kuisma Matias) 4–4 AV, 46:59 min. Loippo Leevi (Lund Joakim) 4–5 YV, 48:44 min. Rintala Toni (Remes Christian) 4–6 YV2, 54:44 min. Huovinen Antti (Huovinen Atte) 5–6 YV, 58:10 min. Liukolampi Tuomas (Korpiniemi Patrik) 6–6 YV.

Jatkoaika: ei maaleja.

VM-kilpailu: 65:00 min. Huovinen Antti 7–6 VL.

Torjunnat: ÅIF Puska Arttu 5+3+8+2=18, Tiikerit Sipilä Nemo 2+9+2+0=13.

Yleisömäärä: 302.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat