Paikalliset

Saanila ja Wickström ottivat yleisön haltuunsa kolmella kielellä

Sipoossa kasvanut André Wickström ja paikkakunnan nykyinen asukas Stefan ”Stan” Saanila astelivat kotikutoisina viihdetähtinä yleisön eteen Söderkullan kirjastossa. Kirkkaassa valaistuksessa, kirjojen ja vajaan 200 ihmisen edessä miehet toteuttivat kutsumustaan ammattitaidolla tiistai-iltana. Sipoon kulttuuriviikkoa vauhdittanut tapahtuma kulki nimellä Sibbo bakom takana. Kaksikieliseksi mainostettu tapahtuma oli kolmikielinen, kun Saanila ja Wickström eläytyivät kerrontaan myös englantilaisia roolileikkejä hyödyntäen.

Leikistä oli pohjimmiltaan kyse, kun miehet juttelevat keskenään mukavia ja saavat yleisön unohtamaan kaiken muun. Tapahtuma ei ollut tyylipuhdasta stand up -komiikkaa. Kahden persoonaansa luottavan miehen koomisessa luotauksessa osansa saivat Sipoo, uutisotsikot, henkilökohtainen urakehitys sekä suomalaisten ja ruotsalaisten eroavaisuudet.

Helsingin, Kauniaisten ja Tuusulan kautta Sipooseen kotiutunut Saanila kertoi alan ammattilaisena, mitä huumori on.

– Helpompi olisi sanoa, mitä huumori ei ole. Draaman lait pätevät komiikassa.

Huumori jakaa ja yhdistää ihmisiä. Kaksi linja-auton kyydissä olevaa, tirskuvaa tyttöteiniä, saattavat nostaa muissa matkustajissa esiin harmin aiheita. Se voi tuntua kiusalliselta, kun ei tiedä naurun lähdettä. Sama tunne voi syntyä, vaikka vitsin kuulisi oikein hyvin.

– Emme naura samoille asioille. Nauru on kaksipiippuinen miekka, Saanila sanoi aiheesta.

Draaman lakia noudattaen Saanila puhui edellisestä aiheesta vaihteeksi hyvin asialliseen sävyyn, mutta yleisön joukossa monelta petti pokka. Roope Sedän vihollisiin lukeutuvan Karhukoplan väreihin pukeutunut Saanila on halutessaan vakavanakin nauruhermoja hersyttävä.

LUE LISÄÄ SIPOON SANOMISTA

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat