Paikalliset

Juhlavuoden kunniaksi: Pornaisten läpi virtava Mustijoki sai harrastajavalokuvaajat liikkeelle

Kolmannen palkinnon sai Pauliina Maunula kuvallaan koulukyytiä odottavasta pojasta Laukkoskella.

Pauliina Maunula

Pornainen-seuran järjestämän valokuvakilpailun kaksi ensimmäistä palkintoa kuvasivat Mustijokea. Kolmannen palkinnon saaneessa kuvassa kerrotaan harvaan asutun maaseudun arjesta.

Ensimmäisen ja toisen palkinnon saaja oli Veijo Liukkonen. Ensimmäisen palkinnon 500 euroa sai kuva, joka on otettu kanootista 500 metriä alaspäin Halkiankoskesta. Toiselle sijalle valitussa kuvassa on koskikara, joka sukeltaa kovaan virtaan pakkassäässä Lahankoskella. Sadan euron saaja on niinikään Liukkonen.

Kolmannen palkinnon eli 75 euron lahjakortin saa Pauliina Maunula, jonka kuvassa pikku poika odottaa koulubussia maitolaiturilla Laukkoskella.

Nuorten sarjassa ei jaettu palkintoja, mutta kunniakirjan sai Ronja Kauno.

 

Pornainen-seuran puheenjohtaja Jukka Salonen jakoi palkinnot perjantaina 1. marraskuuta uudella Pytinki-nimisellä yhdistystalolla Kirveskoskella.

Kilpailuun osallistui 11 kuvaajaa ja 62 valokuvaa. Tuomaristoon kuuluivat Juha Vääräkangas, Jari Loisa ja Sari Teräväinen. Heidän mukaansa ei ollut vaikeaa valita voittajia: kolmen kärki erottui selvästi.

Kilpailun tavoitteena oli juhlavuoden hengessä aktivoida kuntalaisia huomaamaan kotikuntansa historiaa, ihmisiä, kauneutta ja luontoa sekä tuomaan nämä esille valokuvissaan.

 

Valokuvakilpailu järjestettiin Pornaisten 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Sen järjestämiseksi Pornainen-seura sai kunnalta avustusta.

Palkintojen jakotilaisuudessa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Liljan-Kukka Runolinna kertoi, että avustus annettiin niin sanotusta osallistuvasta budjetoinnista.

Osallistuva budjetointi toteutettiin Pornaisissa nyt ensimmäisen kerran ja valokuvakilpailu oli osa sitä. Tämän vuoden budjetissa tarkoitukseen on varattu 25 euron määräraha.

Ensimmäisellä hakukierroksella kuntaan tuli kahdeksan hakemusta, joista Pornainen-seura sai avustuksen elokuisen kiertoajelun järjestämistä varten sekä valokuvakilpailuun.

 

Liljan-Kukka Runolinna selvitti, että osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on hyödyntää kuntalaisten aktiivisuutta antamalla avustuksia kuntalaisten esittämille hankkeille. Tarkoituksena on lisätä kunnan toimivuutta, viihtyvyyttä, elinvoimaa, turvallisuutta ja yhteisöllisyyttä.

Valokuvakilpailun tavoitteena oli juhlavuoden hengessä aktivoida kuntalaisia huomaamaan kotikuntansa historiaa, ihmisiä, kauneutta ja luontoa sekä tuomaan nämä esille valokuvissaan.

Avustuksia on myönnetty myös muun muassa seurataloilla alkaville elokuvanäytöksille ja Pienteollisuustie 2:ssa olevan matonpesupaikan lisäaltaan rakentamiselle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat