Paikalliset

Aktian yt:t ohi - yli 40 työtehtävää katoaa, Loviisan-konttori lopetetaan, Sipooseen jää neuvottelutila

Jatkuvasti kehittyvä teknologia ja ihmisten kulutustottumusten muutokset johtavat myös asiakaskäyttäytymisen muutokseen, Aktian toimitusjohtaja Mikko Ayub sanoo.

Arkisto/Jyrki Hämäläinen

Finanssikonserni Aktia lopettaa syyskuussa aloitettujen yt-neuvottelujen lopputuloksena 92 työtehtävää. Arviolta 50 henkilölle tarjotaan uutta tehtävää talon sisällä. Aktia hakee kasvua kasvukeskuksista ja yhdistää 18 konttoriaan toiseen konttoriin.

– On tärkeää, että uudistamme toimintaamme. Luomme nyt pankkia, joka on valmis tämän hetken ja tulevaisuuden vaatimuksiin. Jatkuvasti kehittyvä teknologia ja ihmisten kulutustottumusten muutokset johtavat myös asiakaskäyttäytymisen muutokseen, Aktian toimitusjohtaja Mikko Ayub sanoo tiedotteessa.

Aktia hakee kasvua kasvukeskuksista ja muuttaa 32 konttorin verkostossaan 18 konttorinsa toimintaa.

Pankin henkilöasiakasliiketoiminnasta vastaava johtaja Carola Nilsson kertoo, että pankin näkemyksen mukaan Porvoossa työtehtävien määrä ei vähene. Porvoossa on jonkin verran niin sanottuja taustatoimintoja, jotka palvelevat koko konsernia.

Joidenkin tietojen mukaan Aktia suunnittelisi Porvoon-konttorinsa tilojen pienentämistä, mutta Carola Nilsson sanoo, ettei sellaista ole näköpiirissä.

Muun muassa Loviisan konttori yhdistetään toiseen konttoriin. Vaihtoehtona selvitetään sen myymistä toiselle toimijalle.

– Loviisan-konttorin asiakkaiden palvelupiste on Porvoossa, Carola Nilsson sanoo.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että Aktian konttori Loviisassa suljetaan, ellei sitä saada myydyksi.

Myös muun muassa Sipoosta loppuu nykymuotoinen konttori, mutta sinne tulee "ajanvarauksella toimiva uudenlainen asiakastapaamistila".

Muutokset tapahtuvat vaiheittain tammikuusta 2020 alkaen. Aktia sanoo, että se kertoo hyvissä ajoin asiakkailleen uuden palvelumallin vaikutuksista ja opastaa muutoksissa.

Kaikkien suunniteltujen toimenpiteiden arvioidaan johtavan noin 3 miljoonan euron vuosittaisiin säästöihin vuodesta 2020 alkaen.      

Edit: uutista täydennetty klo 15.25

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat