Urheilu

Tällainen mies on HIFK:n uusi kapteeni – Petrell luovuttaa nauhan espoolaiselle työmyyrälle

HIFK:n uuden kapteenin Jere Sallisen juuret ovat Espoossa.

Sirpa Repo

Helsingin IFK:n liigajoukkueen kapteeni vaihtuu. Kaudesta 2017–2018 lähtien kapteenina toiminut Lennart Petrell jatkaa joukkueen kapteenistossa, mutta C-kirjain siirtyy Jere Salliselle.

– Kapteenin C-kirjain tuo mukanaan paljon ylimääräistä vastuuta joukkueen sisällä. Halusimme tällä vaihdoksella vapauttaa Petrellin keskittymään pelaamiseen ja harjoitteluun, päävalmentaja Jarno Pikkarainen kommentoi seuransa verkkosivuilla.

– Tällä muutoksella haetaan sitä, että autetaan pelaajaa ja sen myötä koko joukkuetta, Pikkarainen jatkaa.

Sallinen pelaa HIFK:ssa ensimmäistä kauttaan. Hän edusti ruotsalaista Örebro HK:ta 2017–2019 ja oli molemmilla kausilla joukkueen kapteeni.

Sallisen tausta on Espoossa, jossa Matinkylässä nykyisin asuva, mutta Friisilässä varttunut kiekkoilija on saanut opit työhönsä. Hän uskoo, että sieltä on tarttunut mukaan periksiantamattomuus ja joukkueelle pelaaminen.

– Meidän ikäluokassamme iskostettiin takaraivoon joukkuepelaaminen ja työn tekeminen, työteliäisyys. Sallinen sanoi äskettäin Länsiväylä-lehden haastattelussa.

Kiekkoilija sanoo ottaneensa jääkiekon aina tosi vakavasti – myös nuorempana. Se on tuonut hänelle jo vuosia elannon.

– Minun pitäisi osata välillä antaa itselleni siimaa eikä olla ammattiurheilija 24/7. Nyt minulla on menossa omatoiminen harjoittelujakso. Jos lähden esimerkiksi ulkomaan reissulle, otan aina lenkkarit mukaan.

Sallinen miettii, ettei ole enää nuori ammattiinsa. Ura huipulla ei yleensä ole kovin pitkä. Kesto riippuu paljolti siitä, kuinka kroppa kestää.

– Nykynuoret tulevat lujaa, HIFK:n kanssa kahden vuoden sopimuksen tehnyt Sallinen sanoo.

HIFK on 18 kierroksen jälkeen Liigassa kahdeksantena. HIFK kohtaa perjantaina kotiyleisönsä edessä SaiPan.

Lue espoolaistaustaisen Jere Sallisen koko haastattelu Länsiväylästä!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat