Paikalliset

Sipoon Sanomat siirtyy Postin varhaisjakeluun – koskee noin 2 000 tilausta

Sipoon Sanomien jakelumuutos koskee pääosin taajama-alueita.

Ulla Yliherne

Sipoon Sanomat siirtyy Postin varhaisjakeluun tammikuun aikana.

Mediatalo Keskisuomalaiseen kuuluva Etelä-Suomen Media on allekirjoittanut Postin kanssa kolmivuotisen jakelusopimuksen itäisellä Uudellamaalla, joka koskee Sipoon Sanomien lisäksi myös sanomalehti Uusimaata ja Loviisan Sanomia.

– Noin 2 000 Sipoon Sanomien tilausta siirtyy tammikuun aikana Postin varhaisjakeluun. Muutos koskee pääosin taajama-alueita, Mediatalo Keskisuomalaisen jakelujohtaja Kari Väisänen kertoo.

Väisäsen mukaan uuden sopimuksen myötä varhaisjakelualueilla lehdet on oltava jaettuina tilaajille aamuisin kello kuuteen mennessä.

 

Viimeisten kahden vuoden aikana osissa Uuttamaata on tapahtunut sanomalehtien jakeluoperaattoreiden muutoksia, ja Posti on saanut kilpailijoita.

Kokemukset muutoksista eivät ole olleet kaikilta osin myönteisiä.

– Jakeluoperaattorin vaihdokset ovat aina riski laadun kannalta kustantajille ja tilaajille. Emme halunneet laadun heikennyksiä Itä-Uudellamaalla. Samalla halusimme rauhoittaa ja vakauttaa tilannetta ja antaa Postille mahdollisuuden kehittää varhaisjakelua, Väisänen taustoittaa.

 

Varhaisjakelun kehittäminen tarkoittaa mahdollisuutta yhdistää siihen kirjeiden ja aikakauslehtien jakelua, mistä kustantajilla on hyviä kokemuksia omissa jakeluyhtiössään.

Postissa kehitys ei ole edennyt.

– Jos Posti löytää tähän mahdollisuuksia Itä-Uudellamaalla, he voivat hyödyntää osaamistaan muuallakin. Kustannustehokkaiden varhaisjakeluiden edellytys tulevaisuudessa on, että sinne saadaan mukaan muitakin tuotteita, Väisänen toteaa.

 

Etelä-Suomen Median paikallisjohtaja Karri Kannala sanoo, että Postin tarjoama jakelulaatu on itäisellä Uudellamaalla ollut hyvällä tasolla.

– Nyt allekirjoitettu sopimus antaa laadukkaalle jakeluratkaisulle jatkuvuutta pidemmälle aikavälille, mikä puolestaan mahdollistaa Sanomalehti Uusimaan, Sipoon Sanomien ja Loviisan Sanomien kehittämisen edelleen myös printtituotteena.

Loviisan Sanomat ostettiin osaksi Etelä-Suomen Mediaa kesäkuussa 2019.

– Tämä vahvisti lehtipalettiamme itäisellä Uudellamaalla ja mahdollisti kokonaisvaltaisen jakeluratkaisun syntymisen Postin kanssa, Kannala sanoo.

– Mediatalo Keskisuomalaiseen kuuluva Suomen Suoramainonta on myös tiiviisti mukana itäisen Uudenmaan jakeluissamme, kun Uusimaan ja Loviisan Sanomien viikonvaihteen peittolehti operoidaan heidän kauttaan, Kannala kertoo.

 

Postin sanomalehtijakeluista vastaavan johtajan Kimmo Kaurasen mukaan Posti pitää sopimusta hyvin tärkeänä.

– Itä-Uusimaa on mielenkiintoinen markkina Suomessa. Alueella ilmestyy useita merkittäviä lehtiä. Peittoprosentit ja levikin pito ovat selvästi muuta maata parempia. Se osoittaa, että varhaisjakeluverkolle on kysyntää, ja mahdollistaa meille tulevaisuudessa erilaiset jakeluverkkojen synergiat.

– Etelä-Suomen Media on merkittävin kustantaja alueella, jossa on edelleen huomattavaa kysyntää paperilehdelle.

Uusi sopimus sisältää erilaisia palvelutaso- ja muita mittareita sekä sitoumuksia puolin ja toisin. Esimerkiksi tilaajille lupaus on, että arkisin varhaisjakelun lehdet on toimitettu aamukuuteen mennessä.

– Jakelun laatu on ollut Itä-Uudellamaalla hyvä, ja meillä on ollut alueella sitoutunutta henkilöstöä. Se näkyy meidän mittareissamme ja asiakkailta saamassamme palautteessa, Kauranen toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat