Paikalliset

Kunnanhallituksen puheenjohtaja: Korona heikentää Sipoon taloutta kuudella miljoonalla

Husin kaikissa sairaaloissa ja muissa yksiköissä siirrytään etävastaanottoon.

Tiina Örn

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Kaj Lindqvist (r.) kertoo koronavirusepidemiaan liittyvän poikkeustilan vaikuttavan merkittävästi Sipoon talouteen.

– Kuntaliitto on arvioinut tämän vaikuttavan Suomen kuntiin 1,5 miljardin verran.

– Meidän talouspäällikkö arvioi tämän tilanteen heikentävän Sipoon kunnan kuluvan vuoden tulosta ainakin kuudella miljoonalla eurolla.

Kuuma-kuntien talouspäälliköt ovat yhdessä miettineet koronavirusepidemian vaikutuksia ja kaikki seuraavat tilanteen kehittymistä, Lindqvist tietää.

 

Kaj Lindqvist laskee, että eräänlaisena väliaikakatsauksena arvioitu kuuden miljoonan euron tulosheikennys vastaa suunnilleen puolentoista ja kahden prosenttiyksikön väliin mahtuvaa pudotusta Sipoon verotuloissa.

– Verotulot vähenevät, jos tulee työttömyyttä ja ihmiset ovat lomautettuina.

– Esimerkiksi päivähoitomaksumme vähenevät, kun lapset ovat kotona. HUSin (Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiirin) menot ovat jyrkässä nousussa.

Sipoon kunta maksaa osuutensa HUSin menoista. Vuositasolla tämä on tarkoittanut noin 20 miljoonan euron menoja Sipoon kunnalle.

Lindqvist muistuttaa, että monet arviot saattavat vielä muuttua.

– Kukaan ei osaa lopullisesti arvioida, miten tämä poikkeustila vaikuttaa kaikkeen.

Suomen hallitukselta on luvattu apuja kunnille, ja Lindqvist toivoo, että ajatukset kuntien tilanteen helpottamiseksi myös konkretisoituvat pian poikkeustilassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat