Paikalliset

Taantuma hidastaa Sipoonrannan valmistumista

Sipoon Sanomat Riitta Ketola

Sipoolaisen liikemiehen Harry ”Hjallis” Harkimon kotikulmilleen rytinällä vuonna 2008 käynnistämä Sipoonranta -hanke on jäljessä aikataulustaan. Taantuman myötä alueen asunnot eivät ole menneet kaupaksi niin nopeasti kuin alkujaan suunniteltiin.

Asuntokaupan hidastuminen näkyy alueen keskeneräisyytenä. Sipoonrannan vierasvenesatamaa saadaan odotella vielä vuosia, samoin katu- ja palveluverkoston valmistumista.

Alueen asemakaavan ja rakennuslupien myöntämisperusteiden mukaan Sipoonrannan piti olla valmis kokonaisuus viimeistään vuonna 2016. Nyt on selvää, ettei näin tule olemaan.

– Projekti käynnistettiin nousukaudella ja aikataulut tehtiin sen mukaan. Taloudellisen tilanteen muuttumisen myötä hanke etenee suunniteltua hitaammin, Harkimo kommentoi.

– Kaikki luvatut asiat tullaan toteuttamaan, se on selvää ja kirjattu sopimuksiinkin. Koko ajan mennään eteenpäin, vaikka ei ihan niin nopeasti kuin piti.

Sipoonranta Oy:n omissa suunnitelmissa alueelta oli tarkoitus löytyä jo vuonna 2014 muun muassa 250 asuntoa, suuri ravintola, päiväkoti ja hyvin varustettu vierasvenesatama saunoineen ja pyykkitupineen.

Jo valmistuneista asunnoista on myymättä tällä hetkellä 13. Ennakkomarkkinoinnissa olevat asunnot mukaan luettuina asuntoja on myymättä 177.

Reilut kaksi vuotta sitten Sipoonrannan pääasialliseksi rakennuttajaksi ryhtyi Skanska, joka osti osuuden Sipoonranta Oy:stä.

Skanska ja Hjallis Harkimo ovat tehneet yhteistyötä aiemminkin: Skanska on toteuttanut Harkimolle vuonna 1997 valmistuneen Hartwall-Areenan ja jalkapallostadion Finnair Stadiumin, joka otettiin käyttöön vuonna 2002.

Tarkoitus ei ole panna ketään selkä seinää vasten

Sipoon kunta on tehnyt Hjallis Harkimon kanssa Sipoonrannasta maankäyttösopimuksen. Sopimuksen puitteissa kunta teki alueelle asemakaavan ja myönsi rakennusluvat.

Sipoonrannan maanrakennustyöt, infrastruktuuri ja vierasvenesatama osoitettiin Sipoonranta Oy:n toteutettaviksi. Kunnan roolina on valvoa, että sovitut velvoitteet täytetään.

Sipoon kunnan kehitysjohtaja Mikko Aho kertoo Sipoonrannan osalta tehtyjen sopimusten aikatauluja päivitettävän lähiaikoina käytävissä neuvotteluissa.

Aho sanoo Kuntalassa tiedostettavan talouden suvantovaiheen hankkeeseen tuomat viivytykset.

– Alue on keskeneräinen, mikä on luonnollisesti ongelmallista, mutta ymmärrettävää. Kunta seuraa tehtyjen sopimusten noudattamista, mutta tarkoitus ei ole panna ketään selkä seinää vasten, Aho sa-noo.

– Alku on ollut lupaava ja mielellään sitä näkisi kokonaisuuden valmistuvan. Eiköhän se ole kaikkien osapuolten yhteinen intressi. Nyt vain odotellaan asuntokaupan vilkastumista.

Alustavasti käydyissä keskusteluissa Sipoonrannan valmistumiselle kokonaisuudessaan on Kuntalassa suunniteltu annettavan lisäaikaa vuoteen 2018 saakka.

LUE LISÄÄ SIPOON SANOMISTA!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat