John Hartwall nostaa Sipoon profiilia hulppealla taidekeskuksella

Sipoon ensimmäinen taidegalleria Gumbostrand Konst & Form avataan yleisölle sunnuntaina 25. marraskuuta. Hartwallin vanhaan tehdasmiljööseen rakennettu galleria on toteutettu tasokkaasti nostamaan esiin ajankohtaista pohjoismaista taidetta ja muotoilua.

Hankkeen isä John Hartwall kertoi lehdistötilaisuudessa miettineensä pitkään, mihin käyttöön perheen pihapiirissä sijaitsevan 1 500 neliöisen rakennuksen voisi osoittaa tehdastoiminnan loputtua.

Tyhjillään entistä tehdasta ei haluttu pitää, onhan rakennuksella pitkä ja merkittävä historia paikallisena työllistäjänä Gumbon sydämessä.

Ideoita syntyi paljon, mutta vasta konsulttien kanssa käytyjen keskustelujen myötä käyttökelpoisimmaksi osoittautui ajatus taidekeskuksesta. Taide ja muotoilu ovat Hartwallien sydäntä lähellä, kuten myös kotikunta Sipoo.

– Sosiaalinen ambitiomme on saada Gumboon lisää säpinää ja nostaa sipoolaista identiteettiä. Sijaitsemme tässä Helsingin tyrän, kuten Sipoolta vietyä aluetta kutsumme, vieressä ja haluamme pitää kuntarajat nykyisellään, John Hartwall sanoi.

– Ei tämän tarvitse olla mikään kultakaivos, kunhan kannattelee itse itseään. Olemme luoneet jotain ainutlaatuista ja jää nähtäväksi, kuinka käy.

Gumbostrand Konst & Formin liikeidea nojaa neljään konseptiin: taidegalleriaan, design-myymälään, lähi- ja luomuruokaan keskittyvään bistroon ja vuokrattaviin kokoustiloihin.

John Hartwall huomauttaa, ettei yksikään osa-alue pärjäisi Gumbostrandissa omillaan, mutta yhdessä ne muodostavat hyvän kokonaisuuden.

– Mielestäni olemme onnistuneet luomaan toimivan synergian. Jokainen tietää, kuinka hiljaista gallerioissa on avajaisjuhlien jälkeen. Siksi pitää olla tarjolla muutakin, Hartwall järkeili.

– Aloitamme myös taidehuutokaupat ja työpajat. Tästä tulee omaleimainen taidekeskus, jonne on jokaisen helppo tulla ja johon turistien kannattaa tutustua.

Gumbostrand Konst & Formin johtaja Charlotta Björkendahl kutsuu taidekeskukseen katsomaan, ajattelemaan ja keskustelemaan - tai vaikka vain syömään ja juomaan.

– Haluamme tarjota mutkattoman paikan uudelle taiteelle. Tila on suunniteltu siten että vieras tulee näyttelytilaan myymälän läpi, mikä madaltaa kynnystä astua taiteen pariin, Björkendahl uskoo.

– Sijainti ja historia tekevät tästä viiden aistin paikan. Merellinen Gumbostrand on jo kokemus sinällään. Vanha tehdasmiljöö puolestaan tarjoaa kerrostunutta tarinallisuutta ja vanhan tilan uusiokäyttöä, mikä on päivän kansainvälisenä trendinä.

LUE LISÄÄ SIPOON SANOMISTA!

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat