Ulla Yliherne

Suuruudenhulluus iski kuusikaupassa

Kuulun niiden ihmisten joukkoon, joiden mielestä joulupuun täytyy olla aito kuusi.

Ei se ole joulukuusi eikä mikään, jos joulupuun voi kaivaa muovipaketista ja nikkaroidaan pystyyn. Tai jos lattialle varisseita neulasi ei löydy vielä juhannuksenakin.

Toissa jouluna lähdin joulukuusen hankintareissulle yksissä naisin. Ohjeeksi sain mieheltäni ostaa kuusen, joka ei olisi kauhean iso. Palasin kotiin puun kanssa, joka oli niin korkea, että siitä oli pakko sahata iso pala pois, jotta se mahtui latvatähden kera olohuoneeseemme.

Suomen Metsäkeskuksen mukaan Suomalaiset hankkivat kotiinsa tänä jouluna kaikkiaan noin 1,5 miljoonaa kuusta, joista miljoona tulee kotimaisilta kuusiviljelmiltä. Omasta tai tuttavien metsistä haetaan noin 300 000 kuusta ja reilut 150 000 kuusta tuodaan ulkomaisilta viljelmiltä.

Hankitpa sitten aidon tai muovisen joulupuun tai päätät olla kokonaan puitta, toivon, että joulustasi tulee stressitön ja levollinen.

Sipoon Sanomien paperilehti ilmestyy seuraavan kerran vuodenvaihteen jälkeen torstaina 3. tammikuuta, mutta uutisia voit lukea läpi pyhien Sipparin nettisivuilta osoitteesta www.sipoonsanomat.fi. Päivitämme uutisia myös lehtemme Facebook-sivulle.

Verkkosivuiltamme löydät muun muassa herkullisen reseptin joulukakun leivontaan. Helppo ohje soveltuu myös perheen pienimmille leipureille.

Jos olet glögin ystävä, kokeile tänä jouluna kanelista siideriglögiä tai inkivääriteestä tehtyä juomaa. Ohjeet löydät verkkosivujemme ruoka-osiosta.

Joulutunnelmaan virittäydytään myös muun muassa tutustumalla entisen Miss Suomen, Merja Varvikon jouluun.

Hyvää ja rauhallista joulunaikaa!

Ulla Yliherne

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet