Ulla Yliherne

Lisää sisältöä palkkapussiin

Sipoo ilmoitti joulukuussa nostavansa tänä vuonna muun muassa lastentarhanopettajien, opettajien ja kotihoidon henkilökunnan palkkoja (Sipoon Sanomat 20.12.2018).

Tammikuun ensimmäisestä päivästä lähtien esimerkiksi lastentarhanopettajien palkkapussi kasvoi sadalla eurolla ja kotihoidon sairaanhoitajien ja lähihoitajien 80 eurolla.

Palkankorotus koskee myös opettajia.

Sipoo ei ole ainut, joka heltyi löysäämään kunnan kukkaron nyörejä.

Ylen tekemän selvityksen mukaan kaikkiaan palkkaa korottavia uusmaalaisia kuntia on 17.

Näistä 16 kuntaa nosti palkkoja jo tammikuun alussa. Mäntsälä korottaa helmikuun alussa.

Sipoon lisäksi Keski-Uudellamaalla palkankorotustalkoisiin ilmoittautuvat mukaan Järvenpää, Kerava, Mäntsälä ja Nurmijärvi. Tuusula pohtii vielä omaa ratkaisuaan.

Suurimman korotuksen uusmaalaisista kunnista tekee Kauniainen. Se nostaa lastentarhanopettajien palkkoja 225 eurolla kuukaudessa. Pienimmällä korotuksella on puolestaan mukana Inkoo. Siellä palkat nousevat kymmenellä eurolla kuukaudessa.

Palkankorotus on toki aina tervetullut asia ainakin palkansaajan näkökulmasta katsottuna.

Nähtäväksi jää, onko siitä Sipoon kannalta kilpailuvietiksi työvoimaa haalittaessa.

Loppupeleissä pelkkä palkankorotus ei ratkaise työstä saatavan korvauksen vetovoimaa. Korotus täytyy suhteuttaa lähtötasoon.

Esimerkiksi vuonna 2017 lastentarhanopettajan peruspalkka Sipoossa oli noin 2 300 euroa. Vastaava summa naapurikunta Tuusulassa oli noin 2 500 euroa.

Ulla Yliherne

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet