Ulla YliherneKirjoittaja on Sipoon Sanomien vs. päätoimittaja

Osallistu ja vaikuta lehden kautta

Ensi viikolla vietetään valtakunnallista sanomalehtiviikkoa. Tänä vuonna 28. tammikuuta–1. helmikuuta vietettävä Sanomalehtiviikko on sanomalehtien ja koulujen tärkein yhteiskampanja. Teemaviikko yksi maamme suurimmista mediakasvatustapahtumista.

Teemaviikko on luonnollisesti tärkeä tapahtuma myös Sipoon Sanomien kaltaisessa paikallisessa sanomalehdessä.

Me täällä lehden toimituksessa haluamme olla omalta osaltamme edistämässä mediakasvatusta.

Sanomalehtiviikon tämän vuoden teemana on vaikuttaminen. Vaalikevään kunniaksi valitun teeman tarkoituksena on innostaa lapsia ja nuoria osallistumaan. Samalla tuodaan esille median roolia vaikuttamisen välineenä.

Oma ääni on mahdollista saada kuuluville usein eri tavoin Sipoon Sanomien kautta. Lehden tekoon voi osallistua esimerkiksi lähettämällä toimitukselle juttuvinkin aiheesta, jonka toivoisi näkevän lehden palstalla tai verkkosivuillamme. Juttuvinkkejä voi lähettää toimituksen sähköpostiosoitteeseen [email protected]

Näitkö jotain mielenkiintoista? Yllä mainittuun osoitteeseen voi myös lähettää lukijan kuvia.

Ehkä perinteisin tapa saada äänensä kuuluville ja vaikuttaa on kirjoittaa mielipidekirjoitus.

Pyrimme julkaisemaan mielipidekirjoituksia saapumisjärjestyksessä aina lehdessä käytössä olevan palstatilan mukaan. Mielipidekirjoituksia voidaan julkaista myös lehden verkkosivuilla. Vinkiksi innokkaille kirjoittajille annettakoon, että kirjoitusten pituus on hyvä pitää kohtuullisena. On tutkittu, että lukijan mielipide säilyy maksimissaan noin 2 500 merkin jutun loppuun saakka. Tämä tarkoittaa noin puolikkaan A4:sen verran tekstiä.

Näin sosiaalisen median aikana ei sovi unohtaa tykkäämistä, jakamista ja kommentointia. Sipparin juttuja voi jakaa ja kommentoida muun muassa Facebookissa. Keskusteluun osallistuminen onnistuu myös lehtemme verkkosivuilla.

Ulla Yliherne

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet