Ulla YliherneKirjoittaja on Sipoon Sanomien vs. päätoimittaja

Suurten sydänten päivä Sipoossa

Sanotaan, että suomalainen ei puhu eikä pussaa. Putous-hahmoa lainaten, minusta kyseinen väittämä on hevonhumppaa ja höpöhöpöjuttuja. Suomalainenhan kertoo puolisolleen päivittäin rakastavansa tätä. Meidän täytyy vain osata kuunnella.

Suomalainen mies kertoo kumppanilleen rakkaudesta esimerkiksi silloin, kun tankkaa tai pesee tämän auton, laittaa puolisonsa lempiruokaa tai antaa jalkahieronnan yhteisen elokuvahetken lomassa.

Itse tiedän olevani erityisen rakastettu silloin, kun runebergintortuista pitävä mieheni suostuu jakamaan kahden tortun paketin kanssani.

Näin ystävänpäivänä moni muistaa rakastaan, ystäviään ja läheisiään. Vaikka some täytyy rakkaudentäyteisistä päivityksistä, ystävänpäivä on edelleen joulun jälkeen vilkkain sesonki perinteisten korttien lähettämiseen.

Suomessa ystävänpäivää on vietetty 1980-luvulta lähtien. Päivää on varsinkin viime vuosina kritisoitu sen kaupallisuudesta ja epäaitoudesta. Onko ystävyys kiinni yhdestä päivästä vuodessa, jolloin kavereita muistetaan kortein ja karkein?

Valitettavasti kaikilla ei ole ystävää, puolisoa tai läheistä, jonka kanssa jakaa elämän ilot ja surut.

Onneksi sipoolaisilla on niin suuria sydämiä, että monet kuntalaisista halusivat tänäkin ystävänpäivänä levittää iloista mieltä ikäihmisille.

Tempaus, jossa kuntalaiset saivat lahjoittaa muutaman euron kukkakimppukeräykseen, tuotti tänä vuonna 150 kukkakimppua.

Ne toimitetaan kunnan palveluasumisen yksiköissä asuville sekä kotihoidon piirissä oleville ikääntyneille.

Moni kunta saisi tässä ottaa mallia Sipoosta. Yhteen henkeen puhaltamalla ystävänpäivänä koettu muistaminen tuo hymyn huulille varmasti vielä monena päivänä.

Ulla Yliherne

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet