Ulla YliherneKirjoittaja on Sipoon Sanomien vs. päätoimittaja

Kaikki leikit eivät ole pahaksi

Viime viikolla uutisoitiin alakoululaisten keskuudessa levinneestä älyttömästä leikistä, jossa tavoitteena on tiettävästi lyödä koulukaveria niin, että tätä sattuu ja kunnolla.

Myös Sipoon Sanomien verkkosivuilla uutisoidussa tapauksessa luokkakaveri oli lyönyt 11-vuotiasta oppilasta kesken oppitunnin sillä seurauksella, että poika oli mennyt tajuttomaksi.

Samalla viikolla poliisi varoitti nuoria ja heidän vanhempiaan vaarallisesta leikistä. Poliisi kertoo havainneensa teini-ikäisten nuorten etsivän jännitystä elämäänsä matkustamalla pummilla roikkumalla bussin takapuskurin päällä. Linja-auton perässä roikkuvat nuoret olivat tallentuneet poliisin ottamaan kuvaan.

Virkavalta muistuttaa, että tällainen toiminta on paitsi hengenvaarallista, myös laitonta.

Onneksi kaikki leikit eivät ole vaarallisia.

Viime viikolla koin häkellyttävän yllätyksen, joka nostaa hymyn huulille vieläkin. Olin koirieni kanssa lenkillä. Takana oli pitkä ja raskas työpäivä, päätä särki ja väsytti.

Läheisen koulun kohdalla lumihangen läpi juoksi kolme alakoululaista poikaa. Ensimmäisenä paikalle ennättänyt pahoitteli kohteliaasti sitä, että häiritsi tuntematonta ohikulkijaa, mutta kertoi hänellä ja kavereillaan olevan käynnissä haliskaba.

Kun tiedustelin tarkemmin minkälaisesta skabasta mahtaa olla kyse, pojat selittivät keräävänsä tielläliikkujilta halauksia.

– Niin, että saako sua halata?

– No totta kai saa!

Rutistettuani kolmea poikaa, kysyin heidän illan siihenastista saldoa.

– Mulla on nyt 16 halausta, yksi pojista ilmoitti.

Uskoni ihmiskunnan tulevaisuuteen on taas piirun verran korkeammalla.

Ulla Yliherne

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet