Keravan Ooppera

Hevoshuijarin lippuvaraukset ovat käynnistyneet vilkkaana

Keravan Oopperan tämän vuoden produktion lipunmyynti on käynnistynyt vilkkaana. Lokakuun 12. päivänä ensi-iltansa saava Sam. Sihvon laulunäytelmä, Hevoshuijari, on herättänyt jo nyt paljon kiinnostusta teatterin ystävissä. Näytelmä valmistui vuonna 1924, ja se on Sihvon toinen ja viimeiseksi jäänyt laulunäytelmä.

Syksyllä nähtävä teos on harvinaista herkkua Uudellamaalla, sillä näytelmää on esitetty varsin vähän, niin ammattilaisten kuin harrastajienkin keskuudessa. Hevoshuijari sai kantaesityksensä heti valmistumisensa jälkeen Lappeenrannan Teatterissa vuonna 1925. Viimeinen ammattilaisten tekemä esitys nähtiin Mikkelin Teatterissa vuonna 1978. Hevoshuijarista on tehty myös filmatisointi vuonna 1943, mutta jatkosodan jälkeen elokuva poistettiin levityksestä muuttuneen poliittisen tilanteen vuoksi. Elokuvasta on säilynyt vain pelastekopio, jonka ääni on osin tuhoutunut.

Jostain syystä Sihvon laulunäytelmä on jäänyt Jääkärin morsiamen varjoon, mutta aivan suotta. Teos sisältää rempseän mukaansatempaavaa musiikkia lauluineen ja tansseineen sekä kimurantteja juonenkäänteitä, joita lukuisat roolihenkilöt ovat punomassa. Lavalla nähdään vakoojia, huijareita, vallankumousväkeä, santarmeja, sotilaita, salakuljettajia ja hienostoväkeä. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei lavalta siis tule puuttumaan. (MHS)

 

Keravan Ooppera

Aikaisempia kirjoituksia

Keravan Ooppera

Uusimmat mielipiteet