Ulla Yliherne

Suurten tunteiden sunnuntai-ilta

Tulevana sunnuntaina koetaan monellakin tapaa melkoinen jännitysnäytelmä. Toisissa tuloksen ratkettua se aiheuttaa suurta riemua kun toisaalla joudutaan nielemään pettymyksen karvaita kyyneleitä.

Tarkoitan tietenkin eduskuntavaaleja.

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys päättyi tiistaina.

Vaikka ennakkoon annetut äänet ratkeavat vasta varsinaisena vaalipäivänä, se tiedetään jo nyt, että ainakin Sipoossa vaaliuurnilla käytiin edellisiä eduskuntavaaleja aktiivisemmin.

Sipoolaisista äänioikeutetuista ennakkoon oman äänensä kävi testamenttaamassa suosikkiehdokkaalle yli 4 800 henkilöä. Määrä on 31,8 prosenttia kaikista sipoolaisista äänioikeutetuista.

Jos oma ehdokas on vielä hukassa etkä tiedä kenelle äänesi antaisit, apua voi hakea Sipoon Sanomien Uudenmaan piirin vaalikoneesta.

Vaalikone löytyy osoitteesta www.sipoonsanomat.fi/vaalikone

Sunnuntaina äänestyskopit ovat jälleen auki koko päivän. Sipoossa äänestyspaikkoja on seitsemän.

Vaalikoneessa jokaisella ehdokkaalla on ollut 25 kertaa mahdollisuus kertoa, mitä mieltä hän on jostakin keskeisestä asiasta – ja mahdollisuus perustella näkemyksiään.

Hyvällä vaalikoneella on kolme perustehtävää: se kertoo, mistä vaaleissa on kyse, miksi kannattaa äänestää ja lisäksi tuottaa tietoa siitä, mitä eroja puolueilla ja ehdokkailla on eli aineistoa myös journalistisiin tarkoituksiin. Sen vuoksi vaalikoneiden väittämät ovat välillä kärjistettyjä. Haluamme erottaa niiden avulla ehdokkaat toisistaan, mutta myös antaa tilaa perusteluille.

Jännittävää vaaliviikkoa!

Ulla Yliherne

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet