Sipoon teatteri

Sipoon Teatterin Kesäteatterinäytökset alkavat 26.7.2019

Ohjaajan sana 


Dave Freeman (1922-2005) oli brittiläinen TV- ja elokuva-käsikir­joittaja, joka oli erikoistunut nimenomaan komiikkaan. Hän käsi­kirjoitti jossain vaiheessa uraansa mm. Benny Hill -showta. Kind!y Keep it Covered oli hänen kolmas teatteriin kirjoittamansa näy­telmä; se tunnetaan myös nimellä Dummy Run. 


Suomeksi näytelmää on aiemmin esitetty nimellä Kunnon kome­dia. Käänsin tekstin meille Sipooseen uudelleen, ja näytelmä sai nimekseen Kunnolla katettu. Se edustaa brittiläistä farssia tyypillisimmillään; sen suolaa ovat väärinkäsitykset ja absurdit tilanteet, jotka eskaloituvat loppua kohti mitä hullummaksi vyyhdeksi. Englanninkielistä verbaalista ilotulitusta oli paikoin mahdotonta kääntää suomeksi, mutta olen käännöksessä yrittä­nyt löytää joitain meidän kielellämme vastaavasti hauskoja ilmai­suja niiden tilalle. 


Olen vahvasti sitä mieltä, että (usein ylenkatsottu) farssi on tyyli­nä näyttämön vaikein laji, jonka ideaali toteutus vaatii erinomais­ta rytmiä ja kellontarkkaa näyttelijäntyötä. Ilokseni minulla on ollut työryhmä, joka on lähtenyt työstämään farssia sen vaativuu­den käsittäen. Näyttelijät ovat jaksaneet hioa ja hioa kohtauksia loppumattomalla tarmolla. Kuten olen joskus todennut, farssia pitää tehdä vakavasti ja Dostojevskia hilpeydellä. 


Mutta on meillä silti ollut hauskaakin - ja niin toivomme teilläkin olevan esityksemme parissa. 


Lämpimästi tervetuloa! 
Anu Häivä, ohjaaja 

 

Rooleissa 
Roland Dickerby  - Keijo Pesonen
Sidney Floyd Pucker  - Antti Varjola
Olivia De Vere  - Minna Pääskylahti 
Julia Dickerby  - Kirsi Sirola 
Vanessa Harbinger  - Minna Cannavacciuolo 
Hooper  - Jyrki Toivonen 
Konstaapeli Campbell  - Johanna Kukkanen-Hartikainen 

Lavastus 
Suunnittelu  - Anu Hälvä
Toteutus  - Linda Muukkonen ja Patrik Lindahl 

Äänet ja tehosteet  - Keijo Pesonen ja Petro Sirola

Puvustus  - Työryhmä

Tarpeisto  - Lea Kuusio-Rautakorpi

Grafiikka ja mainokset  -  Jouko Keto

Lipunmyynti ja kahvio  - Talkooväki

Sipoon teatteri

Aikaisempia kirjoituksia

Sipoon teatteri

Etelä-Sipoon Nuorisoseura ry on perustettu jo vuonna 1948. Varhaisimmissa asiakirjoissa mainitaan perustajajäsenenä mm. sipoolainen kuuluisuus nobelisti A. I. Virtanen. Seuran nykypäivän näkyvin toimintamuoto on Sipoon teatteri. Teatteritoiminnan aktiiviset harrastajat ovat esiintyneet kesäisin jo yli 20 vuoden ajan Söderkullan kartanon luonnonkauniilla ulkonäyttämöllä. Syksyllä 2010 alkoi laajamittainen lasten ja nuorten teatteritaiteen perusopetus yhteistyössä Sipoon kunnan ja Kansalaisopiston kanssa. Tässä toiminnassa on mukana lähes 50 opiskelijaa. Teatteritaiteen koulutusta järjestetään kahdessa ryhmässä sekä Söderkullassa että Nikkilässä. Kyseessä on useita vuosia kestävä erittäin kattava teatteritaiteen koulutus, joka antaa lapsille ja nuorille loistavat ilmaisun ja yhteistyön taidot elämää ja tulevaa opiskelua varten. Kaikkeen toimintaan voi perehtyä paremmin seuran nettisivuilla osoitteessa www.sipoonteatteri.fi. Sieltä löytyvät myös tiedot näyttämö- ja muun toiminnan yhteyshenkilöistä.

Uusimmat mielipiteet