Keravan Ooppera

Musiikkiteatterissa saa potkiskella oman mukavuusalueensa laitoja laajemmalle

Musiikkiteatterista innostuneet (vas.) Reijo Riuttanen, Ulla Petlin-Pitkänen, Seppo Oksa, Marjot Korjus-Hupponen ja Tanja Vilhunen.

Merja Halmetoja

Keravan Ooppera kokoaa musiikkiteatteriin hurahtaneen joukkonsa tasaisin väliajoin yhteen toteuttamaan erilaisia produktioita. Mukaan livahtaa aina jokunen uusikin innostuja samalla, kun osa pitää sapattia teatteritouhusta. Kyselimme kahdelta paluumuuttajalta sekä kolmelta keltanokalta, millainen kokemus tämän vuoden Hevoshuijari-produktio on tähän mennessä ollut.

Kalastaja Mertalan roolissa näyttelevä Seppo Oksa sekä kuoron riveissä laulava ja tanssiva Tanja Vilhunen ovat palanneet näyttämölle useamman vuoden tauon jälkeen. Kuorolaiset Marjot Korjus-Hupponen, Reijo Riuttanen ja Ulla Petlin-Pitkänen ovat uusia kasvoja yhdistyksessä. "Täällä tehdään lauluteatteria hyvällä sykkeellä, ja intensiiviset harjoitukset irrottavat mukavasti arjen pyörteestä. Saa tehdä itselle mukavaa juttua yhdessä, hyvässä porukassa", perustelee Vilhunen paluutaan. Vapautunut ja rento ilmapiiri mutta samalla kuitenkin jämäkkä ja korkea vaatimustaso ovat koko viisikon mielestä erityisen motivoivia tekijöitä.

Uudet kuorolaisemme, Marjot, Reijo ja Ulla, tulivat kaikki mukaan ystävien houkuttelemina. "Ihmettelen nyt jälkeenpäin itsekin, miksen aikaisemmin ole uskaltautunut oopperayhdistykseen mukaan", Petlin-Pitkänen pohtii. "Kivaa on ollut kuin Putte-Possun nimipäivillä!" Ensimmäistä kertaa teatteriharrastustoiminnassa mukana oleva Korjus-Hupponen kertoo, että haastavinta on ollut ymmärtää ja sietää keskeneräisyyttä ja sitä, että teos elää koko ajan: "Tänään opittu ei välttämättä seuraavissa harjoituksissa menekään samoin." Ohjaaja Timo Tirrillä on usein jo uudet kujeet mielessään. Yllätyksenä naisille tuli myös se, ettei kyse olekaan ihan tavallisesta kuorolaulusta, vaan täytyy heittäytyä myös tanssimaan ja näyttelemään erilaisia rooleja. Vähitellen näihin uusiinkin tehtäviin on kuitenkin tottunut. Riuttanen on ollut aiemmin mukana yhdessä musiikkiteatteriproduktiossa sekä useissa kesäteattereissa. Suurimpana erona aiempaan hän mainitsee Keravan Oopperan pitkän harjoituskauden. "Oman haasteensa harjoitteluun tuo myös suhteellisen pitkä matka Karkkilasta Keravalle, mutta innostus yhteiseen tekemiseen on sen verran kova, ettei homma ole kuitenkaan keskeytynyt matkan vuoksi", Riuttanen toteaa.

Mertalana salakuljetusjuonia punova Oksa on ollut katsomassa yhdistyksen viimeiset teokset, joista on joutunut itse jäämään pois: "Katsomossa istuessa kuitenkin aina tuli vahva kaipuu lavalle, niihin viimeisiin pitkiin harjoituspäiviin ennen ensi-iltaa ja tunnelmiin jokaisen esityksen jälkeen. Nyt tarjoutui taas uusi tilaisuus ja hyvin erilainen rooli aikaisempiin verrattuna. Jännittävää kaivaa itsestään taas jotain uutta. Siinä saa potkiskella oman mukavuusalueensa laitoja laajemmalle." Viimeisen harjoitusviikon pitkiä harjoituksia, joiden aikana kaikki osaset tansseineen, valoineen ja lavasteineen loksahtavat kohdilleen, Oksa odottaa jo malttamattomana. Hän kertoo koko perheensä olleen mukana Keravan Oopperan produktioissa ja saaneen harrastuksesta paljon hienoja muistoja.

Jännityksellä ensi-iltaa odottavat taiteilijat puurtavat vielä pari kuukautta ennen astumistaan yleisön eteen. Hikisistä harjoituksista ja ajoittain kateissa olevista askelmerkeistä huolimatta tunnelma on positiivinen ja innostunut. Vilhunen tiivistää ryhmän mietteet osuvasti: "Ja mikä kivointa, on saanut taas uusia ystäviä musiikin parista!" (HG)

Hevoshuijari-laulunäytelmän ensi-ilta Kerava-salissa la 12.10.2019 klo 17. Muut näytökset la 19.10. klo 17, su 20.10. klo 15, la 26.10. klo 17, su 27.10. klo 15, su 3.11. klo 15, la 9.11. klo 17, su 10.11. klo 15 ja la 16.11. klo 17.

Liput 35€
Myynti: p. 045 213 6181
www.lippu.fi
Lisätietoja: www.keravanooppera.fi

Ohjaus ja sovitus: Timo Tirri
Koreografia: Sami Vartiainen
Musiikin johto: Iikka Kotaja

Rooleissa: Olli Tuovinen, Henrietta Grünn, Janne Näreranta, Merja Halmetoja, Minna Ropanen, Antti Tuomaala, Timo Salminen, Seppo Oksa, Pirkko Pesonen ja Timo Kanerva

Keravan Ooppera

Aikaisempia kirjoituksia

Keravan Ooppera

Uusimmat mielipiteet