Ulla YliherneKirjoittaja on Sipoon Sanomien vs. päätoimittaja

Sipoo on Suomen suurin kunta ilman uimahallia

Sipoon naapurikaupungin Keravan kolme vuotta remontissa ollut uimahalli aukesi tällä viikolla yleisölle.

Anton Soinne

Muistan vielä ensimmäisen kerran kun sukelsin. Koulun uimakerta oli loppumassa ja polskijoita huudeltiin jo suihkuun ja saunaan, mutta minulla oli vielä tärkeä homma hoitamatta. Olin päättänyt rohkaistua ja sukeltaa ensimmäisen kunnon sukelluksen kotikuntani Nurmijärven lastenaltaan syvässä päädyssä.

Sukellus onnistui ja se oli hyvää jatkumoa jo aikaisemmin samassa hallissa hankitulle uimataidolle.

Noin 43 prosentissa Suomen kunnista on yksi tai useampi uimahalli. Sipoo ei kuulu tähän joukkoon.

Sipoo on tällä hetkellä Suomen suurin kunta, jossa ei ole omaa uimahallia. Esimerkiksi koululaisten pakolliset uimakoulut järjestetään Solbackan altaassa Massbyssa. Kyseinen allas, samoin kuin sote-talon terapia-allas, ovat jo nyt niin kovassa käytössä, ettei niitä voida hyödyntää muunlaiseen uimahallikäyttöön.

Suomalaiset asuvat keskimäärin noin 8,9 kilometrin päässä lähimmästä uimahallista. Sipoolaisilla on keskimäärin matkaa lähimpään uimahalliin noin 13,5 kilometrin verran.

On siis enemmän kuin perusteltua, että kunta ryhtyy tuumasta toimeen. Erilaisia vaihtoehtoja uimahallista on jo paperilla. Jatkuvasti kasvavalle Sipoolle on häpeällistä jos omaa uimahallia ei näy vielä vuosienkaan päästä.

 

Ulla Yliherne

Kirjoittaja on Sipoon Sanomien vs. päätoimittaja

Ulla Yliherne

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet