Keravan Ooppera

Lopussa kiitos seisoo

Hummaripojat ja -tytöt rivitanssikurssilla ravintola Biljardissa.

Markku Pihlaja

Takahuoneessa on ollut täysi tohina jo reilun parin tunnin ajan. Joku on maskeerattavana, toinen silittää vaatteita, yhden hiuksia kiharretaan, muutama laulaa täysin palkein pukuhuoneessa, yksi juoksee käytävää edestakaisin, osa istuu hiljaa sormet korvissa lukemassa ja mutisemassa vuorosanoja. Jokaisella on oma tapansa valmistautua ja keskittyä. Kello soi kolmannen kerran. Kaksi minuuttia. Joukkio hiipii kulisseihin ja näyttämölle. Sitten kajahtaa.

Seuraavien muutaman tunnin ajan näyttämön ja pukuhuoneiden väliä juoksee sekalainen seurakunta vaihtamassa vaatteita, tarkistamassa seuraavaa sisääntuloa, keskittymässä seuraavaan kohtaukseen, vetämässä henkeä ja kannustamassa muita joukkueen jäseniä. Jännitystä ja tekemisen iloa on ilmassa runsain mitoin, tätä on odotettu. Väliajalla pieni tilannekatsaus - hyvin menee - ja sitten taas vauhdilla tunnelmasta toiseen, yleisön kannustamana.

"Kenpä nuorna surra vois!" Viimeinen laulu kiirii katsomoon helpottuneesti ja ylpeydelläkin. Tähän on tähdätty yhdeksän kuukautta, tai oikeastaan puolitoista vuotta suunnitteluineen kaikkineen. Aplodit tuntuvat palkitsevilta. Onnistuimme. Ensi-ilta on saatu päätökseen kunnialla, ja voidaan jatkaa hyvillä mielin seuraaviin näytöksiin. Kumarrukset vielä, jenkan tahdissa. Sitten on yhteisen juhlan aika. Seuraavana päivänä yleisön kiittävä palaute lämmittää mukavasti. (HG, MHS)

"Jäi illaksi soimaan Syysillan tuuli (Tauno Palo tuli mieleen). Ja roolivalinnat ja suoritukset todella kohdillaan. Ei kyllä tullut aika pitkäksi ja hetkeksikään ei tilanne seisahtunut. Kiitos tosi paljon."

"Huippua oli."

"Tämä oli kulttuuriteko." 

"Joukkokohtaukset olivat hienoja."

"Nyt on Keravan ooppera iskussa! Roolitukset ihan nappiin ja kuoro ja solistit vireessä. Käsikirjoitus on   sopivan jännittävä, mutta silti täynnä super hauskoja kohtauksia ja hahmoja. Mahtavaa, että Keravalla   tehdään tällaista!

"Nyt oli pitkästä aikaa sellainen esitys, että sai todella nauraa ja melkein itkeäkin ja silmänruokaakin oli niin mies- ja naissolisteissa."

Keravan Oopperan Hevoshuijari-laulunäytelmä Kerava-salissa vielä kahdeksan kertaa:

la 19.10. klo 17, su 20.10. klo 15, la 26.10. klo 17, su 27.10. klo 15, su 3.11. klo 15, la 9.11. klo 17, su 10.11. klo 15 ja la 16.11. klo 17.

Liput 35€

Myynti: p. 045 213 6181
www.lippu.fi
Lisätietoja: www.keravanooppera.fi

Ohjaus ja sovitus: Timo Tirri
Koreografia: Sami Vartiainen
Musiikin johto: Iikka Kotaja
Puvustus: Merja Halmetoja
Lavastus: Mikko Rantanen

Rooleissa: Olli Tuovinen, Henrietta Grünn, Janne Näreranta, Merja Halmetoja, Minna Ropanen, Antti Tuomaala, Timo Salminen, Seppo Oksa, Pirkko Pesonen ja Timo Kanerva

 

 

 

Keravan Ooppera

Aikaisempia kirjoituksia

Keravan Ooppera

Uusimmat mielipiteet