Keravan Ooppera

Hevoshuijari hurmaa vielä neljä kertaa

Hevoshuijari (Olli Tuovinen) sylissään Verotska (Merja Halmetoja) hurmaa niin äidit kuin tyttäretkin ravintola Biljardissa. 

Markku Pihlaja

Lokakuussa ensi-iltansa saaneen Hevoshuijarin yhdeksästä esityksestä on jäljellä enää neljä. Kaksi ja puolituntisen näytelmän tapahtumat vievät katsojan Karjalankannakselle vuosiin 1916–1917. Fiktiivistä tarinaa, joka voisi olla tosi, ympäröi ensimmäisen maailmansodan tapahtumat. Venäjällä vallankumoukselliset tuulet puhaltavat, tsaari joutuu luopumaan vallastaan, ja Suomen itsenäistymistoiveet tulevat todeksi.

Laulunäytelmän on Keravan Oopperalle alkuperäisestä näytelmästä sovittanut ja ohjannut Timo Tirri. Teoksessa nähtävät hauskat, kansanomaiset tanssit on laatinut Sami Vartiainen. Seitsenhenkistä orkesteria johtaa Iikka Kotaja, joka on tehnyt Sihvon musiikkiin upeat, mukaansatempaavat orkesterisovitukset. Näyttävät lavasteet on suunnitellut ja rakentanut Mikko Rantanen, ja aikakauden mukaisesta puvustuksesta vastaa Merja Halmetoja.

Pääparina, Hevoshuijarina ja hänen mielitiettynään, esiintyvät Kansallisoopperan baritoni Olli Tuovinen ja sopraano Henrietta Grünn. Muissa rooleissa ovat Janne Näreranta, Merja Halmetoja, Antti Tuomaala, Minna Ropanen, Timo Kanerva, Timo Salminen, Pirkko Pesonen ja Seppo Oksa. Mukana on myös parikymmenhenkinen kuoro lauluineen ja tansseineen. (MHS)

Viimeiset esitykset: su 3.11. klo 15, la 9.11. klo 17, su 10.11. klo 15 ja la 16.11. klo 17.

Liput 35€

Myynti: p. 045 213 6181, tuntia ennen ovelta (käteisellä) tai www.lippu.fi
Lisätietoja: www.keravanooppera.fi tai
https://www.facebook.com/Keravan-Ooppera-177189159135186/

 

Keravan Ooppera

Aikaisempia kirjoituksia

Keravan Ooppera

Uusimmat mielipiteet