Matti Putkonen

Ranska peilinä

EU:ssa sisäinen kiehunta jatkuu.

Puola ilmoitti, ettei hyväksy EU:n viimeistä ilmastopoliittista sopimusluonnosta, koska sen toteuttaminen romuttaisi Puolan kansantalouden. Mitä siitä seurasi? Puolaa ei erotettu EU:sta. EU:n yltiöpäinen ilmastosopimus ei toteudu.

Vastaavia tapauksia on ollut useita muidenkin maiden kohdalla, tai sitten jäsenmaat eivät ole toteuttaneet sopimusvelvoitteita. Suomi on ainoana toteuttamassa kaikki sopimukset välittämättä miten teollisuutemme ja sitä kautta hyvinvointimme käy.

Kun kuuntelee Ranskan presidentin toisen kierroksen ehdokkaiden vaalilupauksia, niin Ranska tulee irrottautumaan yksipuoleisesti lähestulkoon kaikista EU:n sopimuksista.

Pääehdokkaita Nicolas Sarkozya ja François Hollandea yhdistää yhteinen teema: ”Ranska ranskalaisille”.

Miksi tämä suomalaista poliittista eliittiä pöyristyttävä nationalistinen ja vihamielinen asenne on ratkaisevassa asemassa tulevissa eri EU jäsenmaiden vaaleissa?

Eri EU-maissa päivittäin vellovissa mielenosoituksissa kannettavista kylteistä voi päätellä jotakin. Niissä vastustetaan ja tuomitaan EU:n määräyksiä, joiden toteuttamiset vievät työpaikat niin sairaanhoitajilta, opettajilta kuin sahureiltakin.

Ei ole sellaista toimialuetta, johon EU:lla ole direktiiviä. Nämä direktiivit velvoittavat ja kieltävät kaiken asiallisen kansallisen tulkinnan. EU alkaa muistuttaa totalitaarista järjestelmää, jossa kaikki viisaus asuu vain komissaarien päänupeissa.

Voittipa Sarkozy tai Hollande viikon päästä Ranskan presidentinvaalit, on mielenkiintoista nähdä miten heidän käy. Erotetaanko voittaja EU:n huippukokouksesta määräajaksi vai kokonaan? Sarkozyhan on luvannut taluttaa vähintään puolet maahanmuuttajista aallonmurtajan päähän ja näyttää suunnan mihin päin tulee uida.

Hollande puolestaan on luvannut romuttaa EU:n talouskurisopimuksen. Mikäli suomalainen kansanedustaja esittäisi vastaavia vaateita, niin poliittinen eliitti erottaisi hänet välittömästi eduskunnasta vähintään puoleksi vuodeksi. Ainakin eliitti tuomitsisi tällaisen vastuuttoman edustajan iltapäivälehtien lööppejä myöten maamme maineen tahraamisesta EU:ssa.

Tuleeko Ranska toimimaan uuden poliittisen linjan ja kulttuurin peilinä myös muille EU-maille?

Matti Putkonen

Kommentit (21)

Kommentit

Matti Putkonen:

Matti Putkonen: "Pääehdokkaita Nicolas Sarkozya ja François Hollandea yhdistää yhteinen teema: ”Ranska ranskalaisille”. Miksi tämä suomalaista poliittista eliittiä pöyristyttävä nationalistinen ja vihamielinen asenne on ratkaisevassa asemassa tulevissa eri EU jäsenmaiden vaaleissa?" Mitäpä politiikan vallan- ja suosionkalastelija ei tekisi tavoitteidensa hyväksi. "Sakkosin Nikenkin" on ollut pakko vaalitaistelun huumassa etsiä uusia suosionkalasteluteemoja. Jos ja kun tulee taas valituksi uudelleen, palannee taas entisille linjoille. Sama lienee pätemän vastaehdokkaaseen.

Onko Ranskassa nyt sitten

Onko Ranskassa nyt sitten vallalla "flirttailu rasismilla" kuten Mari Kiviniemi totesi demareille? Ja siitäkös itku ja parku kehkesi. Järkevä maa ajattelee ensin omia kansalaisiaan ja avustukset ovat eri asia. Kukahan suomalainen poliitikko ehtii ensin irtisanoutumaan ranskalaisten "flirtistä"? Veikkaan, että joku RKP:stä.

"Järkevä maa ajattelee ensin

"Järkevä maa ajattelee ensin omia kansalaisiaan ja avustukset ovat eri asia" Olisikin sellaisesta apua, mutta kun vaikutukset tulevat tuntumaan varsin kurjalla tavalla myös Suomessa, jos laajempi taantuma/lama tulee Eurooppaan. Siksi "lahoa taloa" yritetään paikkailla. Kiinakin lainoittaa Yhdysvaltoja, koska se on heidän paras tuotteittensa ostaja Kaikki ovat riippuvaisia kaikista, joten puhdas kansallismilinen retoriikka sopii lähinnä vain poliitikkojen vaalien aikaiseen suosionkalasteluun.

Sunnuntai saattaa muodostua

Sunnuntai saattaa muodostua vedenjakajaksi Euroopan velkakriisissä. Ei Ranskan vaan Kreikan takia. Siellä pienpuolueet saattavat saada enemmistön parlamenttiin. Näin niillä olisi mahdollisuus muodostaa hallitus, jonka vahvimmat ryhmät lopettaisivat Kreikan valtion talouden sopeutuksen ja jättäisivät velat maksamatta. Se olisi myös Suomessa nykyisen hallitusyhteistyön haaksirikko. Suomellekin pamahtaisivat maksuun Kreikan lainoille hövelisti annetut takaukset.

Kreikan vaaleissa koettiin

Kreikan vaaleissa koettiin ISO JYTKY II. Sosialistit varsinkin saivat niin lujasti köniinsä, että tuskin jatkavat hallituksessa, jos sellainen edes saadaan aikaan. Soini jodlaa onnesta, koska sekasorto on hänen politiikkansa ruokamultaa. Viittaan yllä olevaan juttuuni.

Soinilla senkun asiat paranee

Soinilla senkun asiat paranee kohta hän voi taas sanoa että mitä minä sanoin Eu ja Euro asioissa .Totuushan on se että Eu ja Euro vetää viimeisiään ja Soini nauttii kun voi todeta olleensa oikeassa jokaisessa käänteessä.Näin se nyt vaan menee.

"Totuushan on se että Eu ja

"Totuushan on se että Eu ja Euro vetää viimeisiään" Kertoisit sä mulle tietämättömälle koska ees toinen noista lakkaa olemasta...??????????

Kyllä (perus)suomalaiselle

Kyllä (perus)suomalaiselle tuntuu riittävän se, ettei aurinkolomalle lähtiessä tarvitse vaihtaa valuuttaa. Niin vankalta näyttää euron ja EU:n kannatus maassamme. Se, että Suomi jää pahasti miinukselle sekä euro- että EU-jäsenyytensä suhteen huolestuttaa harvaa. Miljardithan ovat vain pieniä lukuja kansantalouden universumissa, kuten joku ekonomistivähättelijä taannoin totesi. Toki Soini voi todeta olleensa oikeassa, kuten on voinut todeta koko ajan.

Onhan Kreikalla nyt parikin

Onhan Kreikalla nyt parikin vaihtoehtoa: 1. Jatkaa seuraavat vuodet euromaana, kärvistellä kurjuudessa seuraavat 10 vuotta anoen tukipaketteja 3,4 ja 5 muilta euromailta ja todeta vuonna 2022 että velkaa on edelleen yli maan maksukyvyn. 2. Lähteä "Islannin/Brasilian tielle" = Haistattaa p***** velkojille; muut takaaja-euromaat maksaa velat, sitten voi Kreikka ottaa valuutaksi oman euron tai drakman sekä kärvistellä pari vuotta ja velattomana valtiona nostaa talous kukoistukseen.

Sun ei kannattais kirjotella

Sun ei kannattais kirjotella noita kansantalouden arviointejas julki... eikä ainakaan omalla nimelläs :-))))))))))

Yritätkö jotenkin uhkailla

Yritätkö jotenkin uhkailla vai luuletko tietäväsi paremmin Kreikan asiat? http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=201205169187&ref= Olisiko Käteisen jo aika miettiä miten nuo menetettävät Kreikalle lahjoitetut miljardit + raukeavat takuut katetaan? Miten olisi pieni tukipaketti euromailta Suomelle?

Yrittäjä ja MA-KE oikeassa.

Yrittäjä ja MA-KE oikeassa. Tuu pois, kaverini Tarkkailija, et pärjää tässäkään pelissä.

Tässä on tietoa Kreikan bkt:n

Tässä on tietoa Kreikan bkt:n muutoksista (http://en.wikipedia.org/wiki/Greek_government_debt_crisis) Government debt, inflation, GDP growth and budget deficits (1995–2013) -taulukosta: 2008: -0.2 % 2009: -3.3 % 2010: -3.5 % 2011: -6.9 % 2012: -4.4 % (tuorein ennuste 23 February 2012)

Kunpa Kreikalla pyyhkisi niin

Kunpa Kreikalla pyyhkisi niin hyvin kuin Brasilialla. Brasilia ei ole mennyt tietääkseni konkurssiin, ainakaan lähivuosikymmeninä. Tänään se kuuluu nouseviin talousmahteihin kuten esim. Kiina ja lainaa rahaa IMF:lle. Se taas vuorostaan lainaa rahaa Euroopan velkamaille. Sitä vastoin Argentiina meni konkurssiin ja kesti 15 vuotta ennenkuin velka-asiat saatiin kuntoon. Jos Kreikka ei saa vastuullista hallitusta lähiaikoina, menee lainaajilta loppukin usko maan maksukykyyn. Sen jälkeen rahat loppuu pankeista ja valtiolta. Se, että onko Euro tai Drakma ei vaikuta euromääräisiin velkoihin. Euroja voi sitten saada turisteilta, drakmoja tuskin turistit käyttävät. Drakmaan siirtyessään maan viennin kilpailukyky parantuisi rajun devalvoitumisen vuoksi. Kreikan vienti on ainakin nykytuottein vaikeaa. Eli ei devalvointikaan auta ainakaan kymmeneen vuoteen. Velat pysyvät velkoina, jos niitä ei anneta anteeksi. Mitä hyötyä velkojalla on antaa lainoja anteeksi, ei heti tule mieleen. Velkojat ja takaajat tulevat vaatimaan rahojaan niin kauan kuin haluavat. Sinä aikana Kreikka ei saa ulkomailta lainaa. Miten selviytyy maa ilman pankkeja ja samalla tulvii maahan joukottain pakolaisia. Heille ei maa tarjoa mitään. Kreikan siirtyminen diktatuurin on hyvinkin todennäköistä, koska demokratiaan usko näyttää menneen. Muu Eurooppa voi joutua harkitsemaan jopa ruoka-apua. Voimmeko olla niin itsekkäitä, että emme auta Kreikkaa mitenkään. Saas nähdä

Vielä Kreikasta: Kreikka

Vielä Kreikasta: Kreikka voisi saada apua antamalla esim. Kiinalle tai Venäjälle erityisoikeuksia. Tukikohta Venäjälle, Kiinalle suosituimmuusasema ja vastaavat. Tämä vaatisi Kreikan nöyrtymistä ja se ei ainakaan tähän asti ole onnistunut.

Vielä Kreikasta: Kreikka

Vielä Kreikasta: Kreikka voisi saada apua antamalla esim. Kiinalle tai Venäjälle erityisoikeuksia. Tukikohta Venäjälle, Kiinalle suosituimmuusasema ja vastaavat. Tämä vaatisi Kreikan nöyrtymistä ja se ei ainakaan tähän asti ole onnistunut.

Ihan vaan pienenä :-)))

Ihan vaan pienenä :-))) reunahuomautuksena, että Kreikka on Naton jäsenmaa ja maassa on sekä Naton sotavoimia että tukikohtia... se saattaisi äkkiseltään miettien vaikutta maan Kiina- ja Venäjä-kaavailuihin... ainakin jonkin verran :-))))

Tiedän Kreikan olevan

Tiedän Kreikan olevan Nato-maa. Mutta maailma voi muuttua. Siitä oli spekulaatiossa kyse.

O.K.

Kapitalismi tässä vetää

Kapitalismi tässä vetää viimeisiä henkosiaan, ja nyt aika ruveta rakentamaan kansalaisyhteiskuntaa jossa ihmiset päättää taloudesta eikä toisin päin. Tästä esimakuna jo Kreikan vaalit ja kommunistien ja vasemmistoliittoutuman rökälevoitto. Maailma ilman markkinavoimien ylivaltaa on lähempänä kuin arvata voisi. Ja johan tässä onkin kärvistelty tässä "ihanuudessa".

Kun elää yli varojensa, niin

Kun elää yli varojensa, niin ongelmia tulee oli sitten Kapitalisimi- tai Sosialistinen systeemi. Pohjois Korean tyyli: Jos ette anna ruokaa, niin rejäytämme ydinpommin vaikuttaa Kreikan tilannetta huonommalta. Pitäydyn kapitalismissa. Sitä voidaan 'vapaasti' muuttaa paremmaksi tarpeen mukaan. Eräs paljon käytetty menetelmä on demokratia. Se on Euroopalle ominaista ja sillä saatu parhaat tulokset. Kreikassa vasemmiston ja kommunistien voitto tuntuu toistaiseksi Pyrrhoksen voitolta.

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet