Paikalliset

Poliitikon kouluvierailusta nousi somekohu – alakoululaisen äiti syyttää: "Lapsia aivopestään poliittisin perustein"

KOULU Alakoululaisen äiti syyttää koulua ja kouluvierailulla ollutta Husu Husseinia Perussuomalaisten mustamaalaamisesta.

Husu Hussein vierailee kouluissa edistämässä suvaitsevaisuutta.- Olen huolissani nuorten syrjäytymisestä. Monet nuoret eivät koe yhteiskuntaa omakseen, Hussein sanoo.

Päivi Tuovinen / arkisto

Alakouluikäisen oppilaan äiti väittää, että Sipoossa kouluvierailuilla ollut Husu Hussein nimitti koulussa Perussuomalaisia rasisteiksi. Äidin mukaan hänen alakouluikäinen lapsensa kertoi myös opettajan kritisoineen puoluetta, jonka jäseniä on perheessä useassa polvessa. Äidin asiasta tekemä julkinen Facebook-päivitys on levinnyt sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin. – Olen syvästi järkyttynyt, että lapsia aivopestään koulussa näin. Oppilaiden perheitä haukutaan poliittisin perustein, äiti kommentoi Sipoon Sanomille.

SDP:n Helsingin kaupunginvaltuutettu ja eduskuntavaaliehdokas Husu Hussein kiistää äidin väitteen jyrkästi. Hän sanoo, ettei ole edes maininnut Perussuomalaisia yhdelläkään kouluvierailullaan.

Husu Hussein vakuuttaa vierailevansa kouluissa edistämässä suvaitsevaisuutta, ei poliitikkona.

– Väite on poliittinen ajojahti, joka perustuu valheeseen. Olen itse neljän pienen lapsen isä ja ehdottomasti sitä mieltä, että politiikka ei kuulu alakouluihin, Hussein sanoo.

– Tulen vaatimaan väitteen esittäjältä julkisen anteeksipyynnön. Lisäksi selvitän poliisin kanssa, kuinka asiassa olisi parasta edetä.

Husu Hussein on vieraillut syksyn aikana Sipoossa usein. Lokakuussa hän oli puhujana sipoolaisopettajien koulutuspäivässä. Sen jälkeen hänet on kutsuttu esiintymään Sipoonjoen yläkoulussa ja kolmessa alakoulussa: Jokipuiston koulussa, Lukkarin koulussa ja nyt perjantaina 14.12. Sipoonlahden koulussa.

– Minun puolestani jokainen kiinnostunut voi tulla kuuntelemaan tilaisuuteen, mitä minä siellä lapsille puhun, jos se vain sopii koululle, Hussein sanoo.

Kouluvierailuja hän sanoo tekevänsä, koska ne antavat mahdollisuuden kertoa lapsille demokratiasta ja yhteiskunnasta eri näkökulmista. Vierailujen teemana on mm. erilaisuus.

Pitäisikö poliitikkojen kouluvierailut kieltää Sipoossa?

Kyllä
79% (242 ääntä)
Ei
21% (64 ääntä)
Ääniä yhteensä: 306

Husu Hussein

Abdirahim ”Husu” Hussein Mohamed (s. 21. lokakuuta 1978 Mogadishu, Somalia) on suomalainen, somalisyntyinen radiotoimittaja ja entinen keskustapoliitikko. Helsingin Keskustanuorten puheenjohtaja vuosina 2007–2008. Erottuaan keskustasta hän liittyi SDP:n riveihin elokuussa 2016.

Valittiin Helsingin kaupunginvaltuustoon vuoden 2017 kuntavaaleissa SDP:n edustajaksi

Juontanut Yle Puheella radio-ohjelmaa Ali ja Husu yhdessä koomikko Ali Jahangirin kanssa. Sai Suomen PENin sananvapauspalkinnon vuonna 2015.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (9)

Kommentit

Husu siis väittää

Husu siis väittää neljäsluokkalaisen pojan puheita valheiksi.

Minua kiinnostaisi myös

Minua kiinnostaisi myös tietää, miten vantaalaisäidin neljäsluokkalainen lapsi käy koulua sipoossa?

Husuhan on tunnettu

Husuhan on tunnettu rakentavista kirjoituksistaan, joista en sitä tunnetuinta ulosteeseen viittaavaa viitsi edes mainita, mutta tässä toinen esimerkki: http://abdirahimhussein.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252399-respectia-maahanmuuttajille En tiedä mihin tilastoihin tämä viimeinen lause perustuu, koska esimerkiksi Husun entisestä kotimaasta tulleiden työllisyysaste on minun näkemissäni tilastoissa ollut varsin surullista luettavaa. "Me elätetään teitä eikä toisinpäin. Sä tarviit meitä ja tää maa tarvii meitä. Ala siis elää sen mukaisesti ja osoita jotain kunnioitusta. Me ollaan samassa veneessä kaikki suomalaiset." Kunnioitusta ei siis ansaita, vaan se otetaan väkisin ja käskien. Way to go..

Muistellaanpa kevään kohu

Muistellaanpa kevään kohu-uutista Vantaan Myyrmäestä. Samainen Husu levitti tohkeissaan perätöntä uutista tapahtuneesta puukotuksesta, jonka uhrit viruivat sairaalassa henktoreissaan. Kun asian oikea laita paljastui, Husu vaikeni. Hän on vihakirjoittaja, jonka ykköskohteena ovat kantasuomalaiset, suomalaisuus ja Suomi.

Husu on todellisuudessa

Husu on todellisuudessa islamisti ja haluaa tuhota niin kansallisvaltio Suomen kuin sen valkoisen (kristityn) kansankin sekä ennen kaikkea demokratian ja sananvapauden, joita ei hänen islamistisessa dystopiassaan ole. Islamistien tärkein työkalu on valehtelu ja asioiden kääntäminen päälaelleen. Taktiikka, jota ovat aiemmin käyttäneet kommunistit ja tänä päivänä käyttävät niin niiden ideologiset perilliset anarkistit, vasemmisto kuin vihreätkin. Miksi tuollainen Suomen ja suomalaisten vihollinen ylipäätään saa olla eduskunnassa päättämässä asioistamme? https://1.bp.blogspot.com/-DFUOG6GCaxg/VbbivZ4srFI/AAAAAAAACNc/sy0hpxytvYs/s1600/husunjihad.jpg Eero Tillanen

Husu on kyllä muslimi, mutta

Husu on kyllä muslimi, mutta ei häntä voi oikein islamistiksi väittää. Varmuudella on tiedossa että hän on käynyt tutustumassa ainakin luterilaiseen kirkkoon sekä buddhalaiseen temppeliin sekä viettää joulua, ei oikein kuulosta islamistilta?

Hussein ei muuten ole

Hussein ei muuten ole eduskunnassa päättämässä asioista, vielä. Mutta tällaiset jutut voivat hänet sinne hyvinkin nostaa koska alkaa enemmän näyttämään että vantaalainen perussuomalainen Tanja Vahvila on käyttänyt ystäväänsä vantaalaista järkyttynyttä Tanja Mustosta, jonka neljäsluokkalainen lapsi käy koulua niinkin pitkällä kuin sipoossa, rakentaakseen jutun joka nyt alkaa vahvasti tuoksahtaa. Tällaisilla huhuilla jotka ovat jälkeenpäin näinkin helposti tarkistettavissa, persupoliitikot näyttävät kuinka taitavia ovat ampumaan omaan jalkaansa.

Husu siis syyttää poikaa

Husu siis syyttää poikaa valehtelusta ja perää nyt anteeksipyyntöä???...eiköhän mr.husu ole se jonka pitäisi pyytää anteeksi!! Tämähän on sitä kuuluisaa vihapuhetta kun syytetään perussuomalaisia selän takana rasisteiksi!!...nooh...selän takana puhuminenhan on ominaista mr.husulle, pelkkä poliittinen maskotti koko jätkä.

Kouluissa käy nähtävästi

Kouluissa käy nähtävästi ainakin pääkaupunkiseudulla useampiakin poliitikkoja erilaisin vaikuttimin. Mielestäni asia on ok, mutta nämä käynnit on syytä dokumentoida, se ei ole nykyvälinein vaikeaa, jolloin epäilyt siitä, kuka sanoi mitäkin, voidaan varmentaa. Jos ilmenee, että edustaja on ollut asiaton, voidaan asiaan puuttua tarvittavin sanktioin. Keep it simple.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat