Useita uusia koronarajoituksia ja suosituksia otetaan käyttöön Sipoossa maanantaina — katso koko lista tästä

Ulla Yliherne

Sipoon kunta on ilmoittanut ottavansa käyttöön useita uusia rajoituksia ja suosituksia koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Kunta julkaisi perjantaina pitkän listan uusista toimintamalleista, jotka astuvat voimaan maanantaina 23. marraskuuta.

Voit lukea kunnan tiedotteen uusista rajoituksista ja suosituksista tästä alta:

Kasvomaskit yläkouluihin oppilaille

Yläkoulujen oppilaiden suositellaan käyttävän kasvomaskia koulussa, ellei oppilaalla ole erityistä terveydellistä syytä olla käyttämättä maskia. Suositus koskee vain 7.-9. luokka-asteiden oppilaita myös yhtenäiskouluissa. Oppilaat saavat käyttöönsä koulusta kertakäyttömaskeja, jotka kunta kustantaa. Halutessaan oppilaat saavat käyttää myös omia maskeja.

Aiemmin annettu kasvomaskisuositus toisen asteen oppilaitoksen opiskelijoille pysyy edelleen voimassa.

Kasvomaskit aikuisille alakouluihin ja varhaiskasvatukseen

Kasvomaskisuositus henkilöstölle ja aikuisille kouluissa laajenee alakouluihin ja päiväkoteihin. Myös alakoulujen ja varhaiskasvatuksen henkilökunnan suositellaan käyttävän kasvomaskia. 

Varhaiskasvatuksen henkilöstölle suositellaan kasvomaskin käyttöä sisätiloissa mahdollisuuksien mukaan. Maskin käyttöä suositellaan erityisesti työssään eri paikoissa kiertäville henkilöille kuten sijaisille, päiväkotiapulaisille, päiväkodin johtajille, työharjoittelijoille ja työssäoppijoille.

Kasvomaskeja on toimitettu Sipoossa kaikille kouluille jo aiemmin. Niihin päiväkoteihin, joihin maskeja ei vielä ole toimitettu, toimitetaan kasvomaskeja tiistaina 24.11.2020. Suositus astuu niissä poikkeuksellisesti voimaan vasta tiistaina 24.11.2020.

Aiemmin annettu suositus kasvomaskeista henkilöstölle pysyy voimassa toisen asteen oppilaitoksissa, yläkouluissa ja niiden kanssa samoissa tiloissa toimivissa alakouluissa ja esiopetuksessa.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminta keskeytetään 3 viikoksi

Kunnan järjestämä ja kunnan sisätiloissa järjestettävä aikuisten ryhmäharrastustoiminta keskeytetään 3 viikoksi. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kunnan omistamissa tiloissa, kuten Monitoimihallissa ja liikuntasaleissa kielletään ryhmäharrastusten järjestäminen aikuisille kolmeksi viikoksi kaikilta toimijoilta maanantaista 23.11.2020 alkaen. Tämä koskee kaikkia ryhmäharrastuksia, ei vain ryhmäliikuntaa. Sipoon opiston osalta keskeytys koskee liikunta- ja hyvinvointiryhmiä sekä kuoro- ja orkesteriryhmiä. Myöskään aikuisten harrastusjoukkueiden välisiä otteluita, kilpailuita tai alueellista sarjatoimintaa ei järjestetä samana ajanjaksona.

Ryhmäharrastustoiminnan asiakkaille pyritään tiedottamaan muutoksista tarkemmin mahdollisimman pian.

Rajoitukset eivät koske yksilö- ja ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonan kilpailutoimintaa ja kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.

Lisäksi kunta suosittelee aikuisten ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämistä myös yksityisille toimijoille ja yhdistyksille. 

Julkisten tilojen asiakasmäärät puolitetaan

Asiakasmäärä julkisissa tiloissa rajataan puoleen normaalista asiakasmäärästä. Kunnan toimipisteet ovat auki, mutta tilojemme asiakasmääriä seurataan siten, ettei asiakasmäärä sisätiloissa ole yli puolet tilan normaalista asiakasmäärästä. Tarvittaessa henkilöstö rajoittaa tilassa olevien määrää. Kunnan julkisia tiloja ovat muun muassa kirjastot, nuorisotalot ja Monitoimihalli.

Yksityistilaisuudet

Sipoon kunta suosittelee, että yksityistilaisuuksissa enimmäishenkilömäärä on 10.

Yleisötilaisuudet

Alueellisesti on linjattu, että yli 20 hengen yleisötilaisuuksia ei järjestetä sisätiloissa kolmen viikon aikana maanantaista 23.11.2020 alkaen. Päätöksen asiasta on tehnyt aluehallintovirasto. Kunta noudattaa yleisötilaisuuksien rajoituksia kaikissa kunnan yleisötilaisuuksissa ja tapahtumissa.

Taksit

Kunta suosittelee, että takseissa kuljettajat ja matkustajat käyttävät kasvomaskia, ellei ole erityistä terveydellistä syytä olla käyttämättä maskia.

Vierailujen rajoitukset sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä, mukaan lukien ympärivuorokautista hoitoa ja hoivaa antavat yksiköt

Suositellaan vieraiden tapaamista ulkona, jos mahdollista. Sisällä vierailijoiden määrää ja vierailujen kestoa rajataan. Näitä valvotaan. Vierailuja yhteisissä tiloissa ei sallita. Kunnan vierailuohjetta pyritään päivittämään mahdollisimman pian. 

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut