Mainos: Sipoon Vihreät

Vihreiden arvojen mukaista kehitystä Sipoossa – reilusti ja avoimesti

Avoin ja reilu päätöksenteko ohjaa Sipoon Vihreitä. Sujuva dialogi ja hyvä yhteistyö muiden puolueiden kanssa on iso voimavara, jolla kuntalaisten arkea voidaan kehittää yhä paremmaksi.

Sipoon Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Lilli Kahri, perustajajäseniin kuuluva Rauno Haapaniemi ja puheenjohtaja Harri Lehtonen kertovat, että Vihreisiin on viime vuosina liittynyt uusia, innostuneita jäseniä ja ehdokkaita.” Heidän kanssaan on hienoa ottaa vastuuta Sipoon pitkäjänteisestä ja vihreiden arvojen mukaisesta kehittämisestä”, Lehtonen toteaa.

Mainos | Sipoo on upea paikka asua. Vihreässä kunnassa päätöksenteko ei karkaa ihmisten ulottumattomiin, eivätkä hyvät ideat juutu byrokratiaan. Siitä lähdettiin liikkeelle, kun Sipoon Vihreät perustettiin vuonna 1987. Toiminnan keskiössä oli heti avoin ja reilu politiikanteko.

– En ollut aiemmin mukana politiikassa. Kiinnostuin toiminnasta, jossa saa ajatella itse ja äänestää omien arvojensa ja omantunnon mukaan, muistelee Sipoon Vihreiden perustajajäseniin kuuluva Rauno Haapaniemi.

Vihreille arvoille oli tilausta kunnassa, jossa rakennettiin paljon. Pehmeämpää kehittämistä, luonnon ja perinteiden kunnioittamista sekä laadukkaiden palveluiden puolustamista edistettiin yhdessä muiden päättäjien kanssa.

– Vuosien saatossa Vihreiden edustus kunnanvaltuustossa nousi ja paikkajako muuttui. Se monipuolisti Sipoon kehitystä entisestään. Myös hyvä yhteistyö ja sujuva dialogi muiden puolueiden kanssa oli meille iso voimavara heti alusta lähtien, Haapaniemi kertoo.

Tietoa päätöksenteon tueksi

Sipoon valtteja ovat kaksikielisyys, moderni yhteisöllisyys, monipuolinen lähiluonto ja turvallisuus. Vihreät näkevät, että Sipoolla on kaikki mahdollisuudet kasvaa uuden ajan kestävän kehityksen mallikunnaksi. Paikallinen päätöksentekokin on pienessä kunnassa todella lähellä asukkaita.

– Kestävä ja tasapainoinen kehitys vahvistaa Sipoon elinvoimaisuutta ja luo parempaa arkea kaikille kuntalaisille. Myös laadukas koulutus ja sivistys ovat isoja teemoja, joita haluamme puolustaa ja joiden resurssit sekä laatu pitää olla kohdallaan, sanoo valtuustoryhmän puheenjohtaja Lilli Kahri.

– Myös Sipoon ainutlaatuinen lähiluonto on asukkaille iso voimavara, ja sen merkitys on noussut erityisesti nyt koronan tuomien haasteiden ja etätyön myötä. Mahdollisimman esteetön pääsy luontoelämysten äärelle on yhä tärkeämpää.

30 vuoden jälkeenkin Sipoo on voimakkaassa kasvussa ja se asettaa haasteita päätöksentekijöille. Tulevalla vaalikaudella erityisesti opetukseen, varhaiskasvatukseen, kulttuuriin ja vapaa-aikaan liittyvät asiat korostuvat. Hyvä kaavoitus ja laadukas rakentaminen ovat myös ehdottoman tärkeitä asioita. Valtuuston kolmanneksi suurin puolue on vuosien saatossa vienyt monia vihreitä arvoja eteenpäin.

– Vihreiden vahvuus on asioihin perehtyminen ja tietoon pohjautuva päätöksenteko. Myös nykyistä avoimempi päätöksentekokulttuuri, missä kuntalaisia kuunnellaan ja vaikutuksia arvioidaan, on meille erittäin tärkeää, sanoo Sipoon Vihreiden puheenjohtaja Harri Lehtonen.

– Ja mikä parasta, joukkoomme on viime vuosina liittynyt uusia, innostuneita jäseniä ja ehdokkaita. Heidän kanssaan on hienoa ottaa vastuuta Sipoon pitkäjänteisestä ja vihreiden arvojen mukaisesta kehittämisestä, Lehtonen summaa.