Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

K-Supermarket Basilika yhdistää ravintolatason herkulliset annokset ja ruokakaupan kattavan valikoiman ”Terveellinen ruoka tarjoaa myös helpotusta arjen kiireeseen”

Omassa keittiössä vasta paistettua leipää, tuoreista aineksista valmistettua evästä sekä monipuolinen noutopöytälounas – Sipoolaisen K-Supermarket Basilikan herkkutori lunastaa lupauksensa.

Mainos | K-Supermarket Basilikan herkkutorin ohitse on kieltämättä vaikea kävellä. Tuoreet, juuri täytetyt leivät ja värikkäät salaatti- sekä jälkiruokakipot houkuttelevat äkkinälkään ja kala- ja lihatiskin tuotteet ovat tarkasti sommiteltu tuomaan myös silmänruokaa ostoksille. Jo entuudestaan laaja valikoima itsevalmistettuja valmiita syötäviä kasvoi entisestään vuoden vaihteessa buffetlounaan myötä.

– Ammattitaitoisen henkilökuntamme käsissä onnistuu melkein mitä vain, kauppias Marko Liikonen kertoo ylpeänä.

Viitenä päivänä viikossa lounasnoutopöytä tarjoaa lämminruokavaihtoehtoja monipuolisine lisukkeineen sekä runsaan salaattipöydän, jonka lukuisista aineksista saa varioitua itselleen juuri mieleisen kombon.

– Asiakkaamme olivat jo tottuneet nappaamaan runsain mitoin täyttämämme sämpylän heti seitsemältä aamulla. Nyt voimme palvella entistäkin paremmin ja auttaa asiakkaitamme arjen kiireessä.

Basilikan keittiö herää arkiaamuisin viiden aikoihin. Ensin paistetaan täytettävät sämpylät ja patongit. Oman keittiön tuotteet valmistuvat kätevästi kaupan valikoimista.

– Kaupan tuoreet ainekset on erinomainen apu keittiölle, K-Supermarket Basilikan herkkutorista vastaava Juhani ”Ekku” Mäkinen kertoo.

Keittiössä ahertaa Ekun lisäksi Mia Andersson-Ahonen sekä Sari Ekroos. Ekku on aiemmin työskennellyt lounasravintolan keittiössä, Mia puolestaan suurtalouskokkina päiväkodilla. Sari tuo Basilikan toimivaan keittiötiimiin vuosien kokemuksen palvelutiskillä työskentelystä. Viikon lounaslistan reseptit ovat pääosin Ekun ja Mian näpeistä, asiakkaiden toiveita herkästi kuunnellen. Vasta parisen kuukautta tarjolla ollutta noutopöytääkin kehitetään koko ajan.

– Asiakkaan toiveen avocadosta toteutimme salaattipöydässä heti seuraavana päivänä, Ekku kertoo.

Kotimaisista raaka-aineista rakentuva lounas koostuu kolmesta pääruokavaihtoehdosta sekä laajasta valikoimasta lisukkeita. Viikon lounaslistaa katsellessa herahtaa vesi kielelle; härkäpataa, kasvis-kaalikääryleitä, bolognesekastiketta, moussakaa, kasviswokkia, lasagnea.

– Kalaa on kahtena tai kolmena päivänä viikossa, ja kasvisruokavaihtoehto joka päivä, Ekku kertoo.

– Lounas on maistunut asiakkaille. Niinkin hyvin, että esimerkiksi Ekun pasta carbonaraa tultiin kehumaan vielä samana päivänä, lounasajan jälkeen, Marko hymyilee.

Kauppiaan oma suosikki oman keittiön tuotteista on hedelmäsalaatti. Siinä on muutakin kuin melonia ja rypälettä.

– Tuoreet vadelmat, mansikat, pensasmustikat tuovat aivan oman makunsa. Pakko sanoa, että se on parasta hedelmäsalaattia, mitä olen koskaan syönyt.

Ammattilaiset ymmärtävät myös huomioida mahdolliset ruoka-ainerajoitteet. Suurin osa lounaspöydän tarjottavista on laktoosittomia ja osa on myös gluteenittomia.

– Olemme erittäin tarkkoja siitä, että valmistusprosessissa gluteenittomat eivät joudu kosketuksiin muiden jauhojen kanssa, Ekku tarkentaa.

Arjen ruokahuollon helpottaja

Tuoreista aineksista paikan päällä valmistettu syötävä on terveellisempi vaihtoehto kuin eines. Basilikan keittiössä valmistetut eväät maistuvatkin monessa tarpeessa. Maukas lounas piristää ja tuo puhtia keskelle työpäivää ja kello viiteen saakka tarjolla olemisen myötä on myös napattavissa kotiintulijaisiksi. Monet työssäkävijät hakevat aamupalan mukaansa, ja koululaisille täytetyt leivät, rahkat ja hedelmäsalaatit ovat terveellinen välipala.

Supermarket Basilikan keittiöstä vastaava Ekku kertoo, että myös oman keittiön puolivalmiit tuotteet ovat kasvattaneet kysyntäänsä viime aikoina.

– Pilkomme valmistettavaan ruokaan tarvittavat kasvikset ja lihat valmiiksi asiakkaalle. Riittää, että kotona lisätään mausteet ja sujautetaan uuniin.

Tutustu tästä K-Supermarket Basilikan Herkkutorin valikoimiin.