Keski-Uusimaa-rastit

8000 suoritusta tuli täyteen Keski-Uusimaa-rasteilla

Terése Hagman sai Keski-Uusimaa-lehden lahjoittamat kukat Sibbo-Vargarnan rastien yhdyshenkilöltä Heikki Frilanderilta.

Juhani Juutilainen

Torstaina 27.9. Sipoon Söderkullassa järjestetyillä Keski-Uusimaa-rasteilla ylitettiin historiallinen 8 000:n suorituksen raja. Rajapyykin ylitti porvoolainen Terése Hagman, joka ei etukäteen tiennyt, että rasteilla kukitettaisiin kauden 8 000:nnen suorituksen tekijä.

– Hämmästyin kun tulin maaliin. Minusta otettiin kuvia ja minua tultiin onnittelemaan, Hagman kertoo. Porvoon Sannaisten kylässä asuva Hagman kertoo käyneensä viime keväänä ja kesänä miltei kaikilla Keski-Uusimaa-rasteilla. Syksyllä rastit ovat jääneet työkiireiden vuoksi vähemmälle. Torstaina järjestettiin tämän syksyn ensimmäinen yösuunnistus.

– Yösuunnistuksessa startti on paljon myöhemmin, joten ehdin paikan päälle. Hagman kertoo, että Porvoossakin on suunnistustapahtumia järjestäviä urheiluseuroja.

– Hyvänä iltana Porvoossa saattaa olla sata osanottajaa, mutta yleensä osanottajamäärä jää alle 80:een, Hagman laskeskelee. Keski-Uusimaa-rastien tämän vuoden kävijäennätys tehtiin Keravan Keinukalliossa elokuussa, jossa suorituksen teki peräti 475 suunnistajaa. Hagman itse suunnistaa Akilles OK:ssa. Tänä vuonna Hagman otti osaa myös Vantaalla järjestettyyn miesten Jukolan viestiin.

– Juoksin oman suoritukseni aamuyöstä, jolloin oli jo valoisaa. Joukkueemme sijoitus oli 600:n paikkeilla, Hagman muistelee.

– Jukolan ja Venlojen viestejä olen kiertänyt 16-vuotiaasta saakka. Hagmanille suunnistus on ollut jo pienestä pitäen elämäntapa. Pohjanmaalta kotoisin oleva Hagman aloitti suunnistuksen jo kahdeksanvuotiaana Närpes OK-nimisessä seurassa.

– Suunnistusta olen harrastanut yhteensä 20 vuotta. Muutama vuosi jäi väliin silloin kun lapset syntyivät, mutta 2000-luvun alussa aloitin harrastuksen uudestaan. Samoihin aikoihin Hagman kävi ensimmäistä kertaa myös Keski-Uusimaa -rasteilla.

– Siihen aikaan piti vielä itse piirtää radat. Tekninen puoli rasteilla on edistynyt hurjasti, mutta myös osanottajia on ollut vuosi vuodelta enemmän, Hagman sanoo.

– Nykyään Keski-Uusimaan-rastien järjestäminen on varmaan aika haasteellista, kun yhteen paikkaan pitää saada mahtumaan niin paljon autoja. Torstain yösuunnistuksessa Hagman valitsi itselleen kolmen kilometrin reitin.

– Ihan hyvin se meni siihen nähden, että olen viimeksi käynyt yösuunnistamassa puoli vuotta sitten. Yritin löytää rastit pummaamatta, mutta muutamaa rastia jouduin silti hakemaan, 46 minuutissa radan suorittanut Hagman kertoo. Kauden viimeiset Keski-Uusimaa-rastit: 4.10. Koivulantie 75, Kerava 11.10. Kytötie 73, Järvenpää 18.10. Vanha Tuusulantie 235, Tuusula

Keski-Uusimaa-rastit

Aikaisempia kirjoituksia

Keski-Uusimaa-rastit

 

 

KLIKKAA tästä rastiohjelma 2019
kokonaisuudessaan (pdf)

Keski-Uusimaa-rastit on sanomalehti Keski-Uusimaan ja neljän sen levikkialueella toimivan urheiluseuran järjestämä kuntosuunnistussarja.

Näiltä sivuilta löydät ohjeet kevään, kesän ja alkusyksyn rastipaikoille.

 

Rastien tulokset 2019

 

Järjestävät seurat ovat:

Järvenpään Palo

Keravan Urheilijat

Sibbo Vargarna

Tuusulan Voima-Veikot

 

 

Kesän 2018 tulokset

Kesän 2017 tulokset

Kesän 2016 tulokset

Kesän 2015 tulokset

Kesän 2014 tulokset

Kesän 2013 tulokset

Kesän 2012 tulokset

Kesän 2011 tulokset

Uusimmat mielipiteet