Keski-Uusimaa-rastit

Hiihtosuunnistusta Keravan Keinukalliolla la 19.1.

Keravan Urheilijat järjestää lauantaina 19.1. Keinukallion liikuntakeskuksessa hiihtosuunnistuksen avoimet Uudenmaan alueen mestaruuskilpailut. Lumentulon oikuttelujen takia Keravalla on viimeksi järjestetty hiihtosuunnistuskilpailuja 80-luvun lopulla, mutta nyt useamman hyvän lumitalven rohkaisemana myös tämä vauhdikas suksilaji pääsee takaisin keravalaiseen kisavalikoimaan. Kisamatkoina on sprintit eli aamulla klo 10-12 hiihdetään ja suunnistetaan henkilökohtaiset mestaruusmatkat ja iltapäivällä sitten sähäkät parisprinttiviestit. Osallistujia on ilmoittautunut yli 300 ja sarjoja on molemmilla sukupuolilla 10-vuotiaista aina 80-vuotiaisiin asti. Koska kyseessä on avoimet kilpailut, on paikalle tulossa useita maajoukkuetason ”hisustelijoita” pidemmänkin matkan päästä. Miesten sarjan ennakkoon kovimpaa kaartia edustavat Hannu-Pekka Pukema Mikkeliläisestä Navista sekä Petri Kiiskinen Rasti-Pielisestä. Naisten pääsarjan ennakkoon kovimmat nimet ovat Tiia Tallila Valkeakosken Hakasta, Milka Leppäsalmi Haapamäen Urheilijoista sekä kokenut arvokisaedustaja Mervi Pesu Rajamäen Rykmentistä.

Varovaisuutta laduilla

Laduilla kulkijoita kehotetaan varovaisuuteen Keinukallion ja Ahjon alueella. Hiihtosuunnistajat liikkuvat vauhdikkaasti lähinnä kapeita moottorikelkkauria pitkin, mutta välillä myös leveitä ulkoilureittejäkin hyödyntäen. Yhtäkkiä metsän puolelta ulkoilureitille hiihtävistä suunnistajista on syytä varottaa etenkin koirien ja hevosten kanssa liikkuvia. Kilpailijat liikkuvat Ahjon pururadan maastossa klo 10-12 ja Keinukallion maastossa klo 10-16.

Koska osallistujia on runsaasti, autojen parkkeerauksessa täytyy ottaa käyttöön erikoisjärjestelyjä. Järjestäjät varaavat parkkipaikkoja toki myös Keinukallion muiden käyttäjien autoille, mutta pyytävät ymmärrystä, jos parkkipaikkaa ei onnistu saamaan aivan ladun tai pulkkamäen viereen. Keinukallion kahvio on auki tuttuun tyyliin klo 11-15. Tervetuloa seuraamaan vauhdikasta suksilajia talviliikunnan mekkaan.

 

Keski-Uusimaa-rastit

Aikaisempia kirjoituksia

Keski-Uusimaa-rastit

 

 

KLIKKAA tästä rastiohjelma 2019
kokonaisuudessaan (pdf)

Keski-Uusimaa-rastit on sanomalehti Keski-Uusimaan ja neljän sen levikkialueella toimivan urheiluseuran järjestämä kuntosuunnistussarja.

Näiltä sivuilta löydät ohjeet kevään, kesän ja alkusyksyn rastipaikoille.

 

Rastien tulokset 2019

 

Järjestävät seurat ovat:

Järvenpään Palo

Keravan Urheilijat

Sibbo Vargarna

Tuusulan Voima-Veikot

 

 

Kesän 2018 tulokset

Kesän 2017 tulokset

Kesän 2016 tulokset

Kesän 2015 tulokset

Kesän 2014 tulokset

Kesän 2013 tulokset

Kesän 2012 tulokset

Kesän 2011 tulokset

Uusimmat mielipiteet