Keski-Uusimaa-rastit

Suunnistuskausi 2010 huipentui tähtien alla

Porvoolainen Ralf Rönn puuskuttaa leimatessaan yörastien maalissa. Kokeneesta suunnistajasta nousee höyry kohti öistä taivasta.

Myllykylän metsien yläpuolella aukeaa tähtiloisto, jollaisesta kaupunkilaiset 20 kilometrin päässä Suomen pääkaupungissa voivat vain haaveilla.

Metsäntutkimuslaitoksen maastot tarjoavat kauden huipennuksen monille suunnistajille.

Keski-Uusimaa-rastien kausi jatkuu vielä kahden viikon ajan: ensi viikolla Sipoossa ja kahden viikon kuluttua Keravalla.

Silti torstaisessa illassa on kauden päätösjuhlan tuntua – pimeys, raikkaus ja tähdet ovat täydellinen yhdistelmä. Sateesta ei ole tietoakaan.

– Yörasteilla pitää vähän helpottaa ratoja. Rastipisteiden on oltava selkeitä iltarasteilla. Ihmiset pitävät siitä paljon enemmän kuin kuoppiin piilotetuista rasteista, tuumii Tuusulan Voima-Veikkojen ratamestari Markus Korhonen. Hänen 12-vuotias Saara-tyttärensä on kaverinsa kanssa pimeätaipaleella.

Isä luottaa tyttöjen taitoihin, mutta ilmeestä näkee, että häntä myös sopivasti jännittää. Vuosi sitten Saara Korhonen on jo yörasteilla ollut.

– Kymmenvuotias pikkusisko kiersi päivällä saman 3,8 kilometrin lenkin. Isosiskon oli ihan pakko lähteä pimeällä samalle radalle, Markus Korhonen hymyilee.

Sisarukset ovat siis toistensa parhaita kirittäjiä.

Keski-Uusimaa-rastit

Aikaisempia kirjoituksia

Keski-Uusimaa-rastit

 

 

KLIKKAA tästä rastiohjelma 2019
kokonaisuudessaan (pdf)

Keski-Uusimaa-rastit on sanomalehti Keski-Uusimaan ja neljän sen levikkialueella toimivan urheiluseuran järjestämä kuntosuunnistussarja.

Näiltä sivuilta löydät ohjeet kevään, kesän ja alkusyksyn rastipaikoille.

 

Rastien tulokset 2019

 

Järjestävät seurat ovat:

Järvenpään Palo

Keravan Urheilijat

Sibbo Vargarna

Tuusulan Voima-Veikot

 

 

Kesän 2018 tulokset

Kesän 2017 tulokset

Kesän 2016 tulokset

Kesän 2015 tulokset

Kesän 2014 tulokset

Kesän 2013 tulokset

Kesän 2012 tulokset

Kesän 2011 tulokset

Uusimmat mielipiteet