Sipoon teatteri

Pokka pitää ja Sipoo-Pludaus onnistuneesti takana - edessä Maanalainen armeija iskee jälleen

Minttu Eerola

Sipoon teatterin toiminta on koko alkuvuoden ollut niin vauhdikasta, että ei ole ehtinyt edes kertoa kuulumisia tällä palstalla. Pysähdytäänpä siis hiukan katsomaan taakse – ja ennen kaikkea eteenpäin.

Tammi-helmikuussa esitimme Nikkilän Topelius-salissa Suomen kantaesityksenä brittiläisen komedian Pokka pitää (Keeping Up Appearences). Esitys oli huikea menestys, sillä katsojien määrä lähenteli kahta tuhatta! Pokka pitää -näytelmä onkin lähtenyt Suomessa laajempaankin levitykseen, sillä seuraavana se on nähtävissä ilmeisesti Varkaudessa.

Huhtikuun puolivälin paikkeilla asustimme jälleen kerran Topelius-salissa ja esitimme oman työryhmän tekemän Sipoo-pludauksen. Esityksiin olisi mahtunut lisääkin katsojia, sillä kabaree-ryhmämme oli tehnyt upeasti työtä viime vuoden syksystä lähtien esityksiä varten.

Mikähän saisi sipoolaiset liikkeelle?

Onko se kenties ensi kesänä ensi-iltansa saava MAANALAINEN ARMEIJA ISKEE JÄLLEEN (Allo' Allo')? Kyseessähän on vanha tuttu televisiosarja, josta siitäkin on tehty näytelmäversio ja Sipoon teatteri on jälleen ensimmäinen, joka tuo brittinäytelmän estradille. Näytelmäversio on huomattavasti farssimaisempi kuin tv-sarja! Näytelmää harjoitellaan tällä hetkellä kuumeisesti Söderkullan parakeilla ja näyttämöllä tulee jälleen kerran olemaan yli 20 esiintyjää. Komediallisen hankalissa olosuhteissa hoidettavan kahvilan omistajaa Renéä näyttelee sipoolaisten lemmikki Rune Lindqvist. Ensi-ilta on Söderkullan kartanon ulkonäyttämöllä torstaina 26.7.2012 klo 18. Lisätietoja näytelmästä ja sen esitysajoista saa parhaiten teatterin nettisivuilta osoitteesta www.sipoonteatteri.fi.

Teatterin vuosi tulee olemaan todella huikea, sillä vielä syksylle on tulossa kaksikin esitystä: runoesitys kunnan kulttuuriviikoille ja omana tuotantona Dario Fon Aasin tarina. Viisi näytelmää/esitystä vuodessa – kunniakasta.

Sipoon teatteri

Aikaisempia kirjoituksia

Sipoon teatteri

Etelä-Sipoon Nuorisoseura ry on perustettu jo vuonna 1948. Varhaisimmissa asiakirjoissa mainitaan perustajajäsenenä mm. sipoolainen kuuluisuus nobelisti A. I. Virtanen. Seuran nykypäivän näkyvin toimintamuoto on Sipoon teatteri. Teatteritoiminnan aktiiviset harrastajat ovat esiintyneet kesäisin jo yli 20 vuoden ajan Söderkullan kartanon luonnonkauniilla ulkonäyttämöllä. Syksyllä 2010 alkoi laajamittainen lasten ja nuorten teatteritaiteen perusopetus yhteistyössä Sipoon kunnan ja Kansalaisopiston kanssa. Tässä toiminnassa on mukana lähes 50 opiskelijaa. Teatteritaiteen koulutusta järjestetään kahdessa ryhmässä sekä Söderkullassa että Nikkilässä. Kyseessä on useita vuosia kestävä erittäin kattava teatteritaiteen koulutus, joka antaa lapsille ja nuorille loistavat ilmaisun ja yhteistyön taidot elämää ja tulevaa opiskelua varten. Kaikkeen toimintaan voi perehtyä paremmin seuran nettisivuilla osoitteessa www.sipoonteatteri.fi. Sieltä löytyvät myös tiedot näyttämö- ja muun toiminnan yhteyshenkilöistä.

Uusimmat mielipiteet