Sipoon teatteri

TEATTERITAITEEN PERUSOPETUSTA AIKUISILLE

Oletko salaisissa unelmissasi toivonut pääseväsi näyttämölle? Nyt se on mahdollista! Sipoon teatteri aloittaa yhteistyössä Sipoon Kansalaisopiston kanssa yli 18-vuotiaille suunnatun teatteritaiteen perusopetuksen opintokokonaisuuden. Sen keskiössä on näyttelijäntyö ja teatteriesityksen valmistaminen. Opetuksessa painotetaan käytäntöä, toiminnallisuutta ja itseohjautuvuutta.

Aluksi tutustutaan teatterin eri osa-alueisiin: ilmaisutaitoon, näyttelijätyöhön, teatterin historiaan, teatterin nykymuotoihin, puvustamiseen, musiikkiin ja musiikkiteatteriin, lavastamiseen, ääni- ja valotekniikkaan, tuottamiseen, markkinointiin jne. ja myöhemmin painotus siirtyy esityksen valmistamiseen. Opiskelijoiden omat kiinnostuksen kohteet vaikuttavat opetussisältöön. Opetus soveltuu kaikille teatteriharrastuksesta kiinnostuneille ja teatterialalle aikoville.

Opetus järjestetään maanantaisin Söderkullan parakeissa klo 17.30 - 21.00. Syyslukukausi alkaa 3.9.2012. Kurssin kouluttajana toimii Helena Fagerlund. Kurssimaksu on 140 euroa/lukukausi - vuoden 2012 aikana Sipoon teatterin näyttämöllä toimineille maksu on 70 euroa/lukukausi.

Ilmoittautumiset ja lisätietoja: Riitta Kaukonen, puh. 0400 759 875. Ilmoittautumiset 24.8.2012 mennessä.

Sipoon teatteri

Aikaisempia kirjoituksia

Sipoon teatteri

Etelä-Sipoon Nuorisoseura ry on perustettu jo vuonna 1948. Varhaisimmissa asiakirjoissa mainitaan perustajajäsenenä mm. sipoolainen kuuluisuus nobelisti A. I. Virtanen. Seuran nykypäivän näkyvin toimintamuoto on Sipoon teatteri. Teatteritoiminnan aktiiviset harrastajat ovat esiintyneet kesäisin jo yli 20 vuoden ajan Söderkullan kartanon luonnonkauniilla ulkonäyttämöllä. Syksyllä 2010 alkoi laajamittainen lasten ja nuorten teatteritaiteen perusopetus yhteistyössä Sipoon kunnan ja Kansalaisopiston kanssa. Tässä toiminnassa on mukana lähes 50 opiskelijaa. Teatteritaiteen koulutusta järjestetään kahdessa ryhmässä sekä Söderkullassa että Nikkilässä. Kyseessä on useita vuosia kestävä erittäin kattava teatteritaiteen koulutus, joka antaa lapsille ja nuorille loistavat ilmaisun ja yhteistyön taidot elämää ja tulevaa opiskelua varten. Kaikkeen toimintaan voi perehtyä paremmin seuran nettisivuilla osoitteessa www.sipoonteatteri.fi. Sieltä löytyvät myös tiedot näyttämö- ja muun toiminnan yhteyshenkilöistä.

Uusimmat mielipiteet