Sipoon teatteri

MYSTEERIO BUFFO: Ilveilijän synty ja Kaanaan häät

Kun Dario Fo sai kirjallisuuden Nobel-palkinnon, yksi lautakunnan perusteluista kuului: ”Fo on tuonut keskiajan takaisin näyttämölle”. Dario Fo oli tehnyt paljon työtä löytääkseen merkkejä keskiaikaisesta teatterista. Mysteerio Buffo ilveilysarja perustuu Fo:n tutkimuksiin ja löytöihin. Se on liikuttavan hauska tarinaketju ihmisen pienuudesta ja suuruudesta.
Tämä keskieurooppalaiseen ilveilyperinteeseen pohjaava esitys tulee esitystapansa puolesta lähelle nykyistä Stand up-komiikkaa. Lavalla on tässäkin narri, joka huvittaa hovia tarkoilla havainnoillaan.
Tätä loistavaa monologisarjaa on esitetty menestyksekkäästi ympäri Suomea. Sipoon teatteri haluaa jatkaa laadukkaiden näytelmiensä sarjaa tuomalla Mysterio Buffosta osat ”Ilveilijän synty” ja ”Kaanaan häät” teatterin syksyn ja talven ohjelmistoon.
Esityksen ohjaa tuttuun tapaan ja taidolla teatteriohjaaja Joel Elstelä, jonka luovuuteen ja ammattitaitoon jälleen luotamme.
Näytelmä on yhden miehen monologi ja sen näyttelee teatterin oma lahjakas näyttelijä Keijo Pesonen. Keijo on nuoresta iästään huolimatta tehnyt pitkän harrastajauran Sipoon teatterissa aloittaen
näyttelemisen jo yläasteella Sipoon nuorisoteatterissa.
Kuten keskiajalla, mekin viemme esityksemme sinne missä ihmiset kokoontuvat. Mysterio Buffo menee ihmisten luo Sipoon kyliin ja kokoontumispaikkoihin. Näytelmää tarjotaan esitettäväksi kyläyhteisöille, kouluille ja kaikille innokkaille tapahtumajärjestäjille.

Näytelmän ensi-ilta on Söderkullan kirjastossa 20.11.2012 klo 18.00.

Tervetuloa!

 

Sipoon teatteri

Aikaisempia kirjoituksia

Sipoon teatteri

Etelä-Sipoon Nuorisoseura ry on perustettu jo vuonna 1948. Varhaisimmissa asiakirjoissa mainitaan perustajajäsenenä mm. sipoolainen kuuluisuus nobelisti A. I. Virtanen. Seuran nykypäivän näkyvin toimintamuoto on Sipoon teatteri. Teatteritoiminnan aktiiviset harrastajat ovat esiintyneet kesäisin jo yli 20 vuoden ajan Söderkullan kartanon luonnonkauniilla ulkonäyttämöllä. Syksyllä 2010 alkoi laajamittainen lasten ja nuorten teatteritaiteen perusopetus yhteistyössä Sipoon kunnan ja Kansalaisopiston kanssa. Tässä toiminnassa on mukana lähes 50 opiskelijaa. Teatteritaiteen koulutusta järjestetään kahdessa ryhmässä sekä Söderkullassa että Nikkilässä. Kyseessä on useita vuosia kestävä erittäin kattava teatteritaiteen koulutus, joka antaa lapsille ja nuorille loistavat ilmaisun ja yhteistyön taidot elämää ja tulevaa opiskelua varten. Kaikkeen toimintaan voi perehtyä paremmin seuran nettisivuilla osoitteessa www.sipoonteatteri.fi. Sieltä löytyvät myös tiedot näyttämö- ja muun toiminnan yhteyshenkilöistä.

Uusimmat mielipiteet