Sipoon teatteri

Sipoon teatteri: POKKA PITÄÄ

Krista Jännäri

POKKA PITÄÄ KANTAESITYKSENÄ SIPOON TEATTERISSA

Kaikkien aikojen paras seurapiiriemäntä ja kynttiläillallisten järjestäjä Hyacinth Bucket (HUOM! Bukée) valloittaa nyt Suomen teatterinäyttämöt ja aloittaa suomalaisten koulimisen eleganssiin ja hienostuneisuuteen Sipoon teatterista 19. tammikuuta 2012 näytelmän POKKA PITÄÄ saadessa kantaesityksensä.

Kunnan kuuluisimpien kanapeekestien järjestäjä Hyacinth Bucket (HUOM! Bukée) purjehtii superiöörin eleganssin lippulaivalla läpi myrskyjen ja karikkojen kuninkaallisen hovin puutarhajuhlien ja hyväntekeväisyysjärjestön jäsenyyden siintäessä loistavana päämääränä taivaanrannassa. Suunnitelmat ovat selvät, hienostuneet ja finessit – mutta kaikki ei sujukaan aivan odotetusti Hyacinthin "päästessä" (lue: "tuppautuessa") naapurinsa Emmetin luotsaaman paikallisen teatteriseurueen jäseneksi esittämään kreivitärtä murhamysteerissä. Hyacinthin kauhuksi mukana näytelmässä ovat paitsi hänen sisarensa Daisy myös tämän mies Onslow alastomine raajoineen ja kaiken lisäksi vielä rakkauttaan auliisti ympäristöönsä purskahteleva Rose...

Hervottoman hullunkuriset sattumukset seuraavat toinen toistaan tässä nopeatempoisessa Roy Clarken kirjoittamassa komediafarssissa, jonka on suomentanut ja ohjannut Joel Elstelä.

Ja millä tavoin pistimensä soppaan sekoittaa toisen maailmansodan nostalgisissa tunnelmissa elelevä Isukki, se jääköön vielä kertomatta. Se täytyy nähdä ja kokea itse Sipoon teatterissa - tietysti hienostuneesti!

Lisätietoja: www.sipoonteatteri.fi

 

Sipoon teatteri

Aikaisempia kirjoituksia

Sipoon teatteri

Etelä-Sipoon Nuorisoseura ry on perustettu jo vuonna 1948. Varhaisimmissa asiakirjoissa mainitaan perustajajäsenenä mm. sipoolainen kuuluisuus nobelisti A. I. Virtanen. Seuran nykypäivän näkyvin toimintamuoto on Sipoon teatteri. Teatteritoiminnan aktiiviset harrastajat ovat esiintyneet kesäisin jo yli 20 vuoden ajan Söderkullan kartanon luonnonkauniilla ulkonäyttämöllä. Syksyllä 2010 alkoi laajamittainen lasten ja nuorten teatteritaiteen perusopetus yhteistyössä Sipoon kunnan ja Kansalaisopiston kanssa. Tässä toiminnassa on mukana lähes 50 opiskelijaa. Teatteritaiteen koulutusta järjestetään kahdessa ryhmässä sekä Söderkullassa että Nikkilässä. Kyseessä on useita vuosia kestävä erittäin kattava teatteritaiteen koulutus, joka antaa lapsille ja nuorille loistavat ilmaisun ja yhteistyön taidot elämää ja tulevaa opiskelua varten. Kaikkeen toimintaan voi perehtyä paremmin seuran nettisivuilla osoitteessa www.sipoonteatteri.fi. Sieltä löytyvät myös tiedot näyttämö- ja muun toiminnan yhteyshenkilöistä.

Uusimmat mielipiteet