Suurten tunteiden sunnuntai-ilta

Ulla Yliherne

Tulevana sunnuntaina koetaan monellakin tapaa melkoinen jännitysnäytelmä. Toisissa tuloksen ratkettua se aiheuttaa suurta riemua kun toisaalla joudutaan nielemään pettymyksen karvaita kyyneleitä.

Tarkoitan tietenkin eduskuntavaaleja.

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys päättyi tiistaina.

Vaikka ennakkoon annetut äänet ratkeavat vasta varsinaisena vaalipäivänä, se tiedetään jo nyt, että ainakin Sipoossa vaaliuurnilla käytiin edellisiä eduskuntavaaleja aktiivisemmin.

Sipoolaisista äänioikeutetuista ennakkoon oman äänensä kävi testamenttaamassa suosikkiehdokkaalle yli 4 800 henkilöä. Määrä on 31,8 prosenttia kaikista sipoolaisista äänioikeutetuista.

Jos oma ehdokas on vielä hukassa etkä tiedä kenelle äänesi antaisit, apua voi hakea Sipoon Sanomien Uudenmaan piirin vaalikoneesta.

Vaalikone löytyy osoitteesta www.sipoonsanomat.fi/vaalikone

Sunnuntaina äänestyskopit ovat jälleen auki koko päivän. Sipoossa äänestyspaikkoja on seitsemän.

Vaalikoneessa jokaisella ehdokkaalla on ollut 25 kertaa mahdollisuus kertoa, mitä mieltä hän on jostakin keskeisestä asiasta – ja mahdollisuus perustella näkemyksiään.

Hyvällä vaalikoneella on kolme perustehtävää: se kertoo, mistä vaaleissa on kyse, miksi kannattaa äänestää ja lisäksi tuottaa tietoa siitä, mitä eroja puolueilla ja ehdokkailla on eli aineistoa myös journalistisiin tarkoituksiin. Sen vuoksi vaalikoneiden väittämät ovat välillä kärjistettyjä. Haluamme erottaa niiden avulla ehdokkaat toisistaan, mutta myös antaa tilaa perusteluille.

Jännittävää vaaliviikkoa!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Nikkilän sairaalan pimeä historia kääntyi suomeksi – alkuperäisteosta myyty jo yli 100 kappaletta
 2. Bilettäjä lähetti voittoterveiset Talmaan – Suomenhevostamma oli yhtä vahva kuin ennenkin paluukisassaan
 3. Itä-Uudellamaalla oli yli 100 kertaa asiaa sosiaaliasiamiehelle – nämä asiat herättivät kyselyitä
 4. Uimakausi alkoi jo Pilvijärvellä
 5. Maiju on yksi Sipoon koronakevään uusista ylioppilaista – "Onhan se tuntunut epäreilulta, että juhlia joutuu siirtämään"
 6. Ministeriön selvitys: Kasvosuojista vain niukasti hyötyä, ei tarjoa suojaa tartunnalta
 7. Poliisi tyrmistyi koronakevään rumista luvuista: Nuoret miehet kaahaavat yhä enemmän yli 50 kilometrin ylinopeuksia, humalassa tai huumeissa ajaminenkin yleistynyt
 8. Entinen Neuvostoliitto näkyy edelleen väestötilastossa – ulkomaalaistaustaisista jo puolet asuu pääkaupunkiseudulla
 9. Mies kärähti 16 kertaa ratista parin vuoden aikana – niin suuri vaara sivullisille että esitetään vangittavaksi
 10. Koronakevät on tuplannut itsetuhoisuuteen liittyvät soitot tukipuhelimeen – "Rajoitukset voivat korostaa yksinäisyyttä ja ahdistusta"
 11. Sipoo avasi pesupaikat – mattopyykille pääsee taas
 12. Parhaita ehdotuksia valitessaan sipoolaisäänestäjät kannattivat perinteistä keskuspuistoa – "Neljän kärki on erittäin tasainen"
 13. Lonnaan ja Vallisaareen pääsee taas maanantaista alkaen vesibussilla
 14. Tiedätkö hätätilanteessa missä on lähin sydäniskuri? Nyt sen voi paikantaa uusitulla sovelluksella
 15. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.