Mielipide | Sääntöja noudatetaan vain valvomalla

Sipoon Sanomien kesälehdessä 18.6.2020 olleesta kirjoituksesta ”Pysäköintiongelmalle tulee vihdoin stoppi”, ilahtuivat ainakin Kalkkirannan asukkaat, jotka ovat vuosikymmeniä voimattomina seuranneet Kalkkirannan sataman ja sinne johtavan Kalkkirannantien varteen lainvastaisesti pysäköityjen autojen suurta määrää.

Samaan aikaan muutaman minutin reippaan kävelymatkan päässä on ollut yksityinen maksullinen pysäköintipaikka tyhjillään. Mutta miksi maksaa pysäköinnistä ja vielä kävellä sieltä lautalle, kun ilman serauksia on voinut jättää ajokkinsa toisten tielle. Joskus jopa jalkakäytävälle.

Kyllä tässä on pallo ollut kunnan hallussa vuosikymmenien ajan.

Valtaosa vapaa-ajan asunnolleen menijöistä on Sipoon kuntaan veroja maksavia kansalaisia, jotka itsekkin ovat odottaneet asiaan ratkaisua, joka nyt vihdoin saatiin aikaan.

Aika näyttää, valitsevatko autoilijat 20 euron maksullisen pysäköintipaikan muutaman sadan metrin päästä rannasta, vain jättävätkö autonsa lähemmäs ja maksavat mahdollisen 50 euron pysäköintivirhemaksun.

Kunnalisella pysäköinninvalvojalla on myös oikeus, jopa velvollisuus hinauttaa ajoneuvo, joka aiheutaa vaaraa, tai kohtuutonta haittaa, sen omistajan kustannuksella kunnan varikolle.

Ehkä vasta ”Siperia” opettaa sääntöjen noudattamisen.

Tietysti ensisijainen vaihtoehto on aina ensin lähisiirto.

Ehkä vasta ”Siperia” tulee opettamaan sääntöjen noudattamisen?

Sakari Partinen Linnapelto

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut