Mielipide: Voisiko pyörätien rakentaa lähemmäs luontoa?

Söderkullan ja Nikkilän välinen kevyen liikenteen väylä tulee työllistämään joitakin suunnittelijoita vuosikymmeniksi eteenpäin, ellei aleta ajattelemaan toisin, uudella tavalla. Samasta syystä moni meistä on jo haudassa, ennen kuin valmista syntyy.

Mitäpä jos?

Ei rakennetakaan väylää olemassa olevan tien varteen, vaan tehdään se lähemmäksi luontoa ja kauemmaksi liikenteen melusta ja vaaroista. Tehdään se jokivarteen, kauniin luonnon vierelle, lintujen laulun lähettyville.

Tämä ajatus mahdollistaa väylän kulun kummalla puolen hyvänsä jokea.

Jos jotain hiertää se mahdollisuus, että väylä kulkisi hänen pihansa poikki, niin varsin pienillä kuluilla se voisi kulkea toisella puolella jokea. Joitakin pikku siltoja tulisi rakennettavaksi.

Väylän varteen voitaisiin tehdä liittymiä tarvittaessa ja harkinnan mukaan joen molemmilta puolilta. Väylä ei juurikaan haittaisi maanviljelytoimintaa, koska jo nyt on lakisääteisesti määrätty tietty puskurivyöhyke pellon ja vesistön väliin.

Tehdään tie kauniin luonnon vierelle, lintujen laulun lähettyville.

Väylä voisi jatkua lähes Nikkilän keskustaan saakka ketään häiritsemättä, mutta paljon mukavuutta antaen sen käyttäjille. Brobolentien ja Hindsbyntien liittymän kohdalla tulisi tien ylitys. Kirkkojen suunnalta tulisi yhteys peltojen reunaa pitkin muun jo olemassa olevan tekniikan sivuun niitä häiritsemättä.

Tällaisella ratkaisulla ei tarvitsisi huolehtia siitä, mitä tekniikkaa maan alle on jo rakennettu. Näin ei olisi myöskään haittaa kevyelle liikenteelle silloin kun uutta tekniikkaa sijoitetaan ajotien varteen, tai vanhaa korjatessa.

Uutta jokivarsiväylää tehdessä on helppo asentaa maakaapeli ja valaistus pimeitä aikoja varten.

Jätän nämä ajatukset asiantuntijoille ja muillekin ruodittaviksi kuitenkin siten, että samalla saadaan mahdollisesti uusia näkemyksiä aiheesta.

Tällä tavoin voidaan löytää paras mahdollinen ratkaisu yhteiseen pulmaamme.

Heikki Kärnä

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.