Pääkirjoitus: Tänään on syntymäpäivä – Sipoon Sanomat täyttää 40 vuotta!

Ensimmäinen Sipoon Sanomat ilmestyi 3. heinäkuuta 1980. Lehden 40-vuotista taivalta juhlitaan syyskuussa juhlalehdellä. Ulla Yliherne

Ulla Yliherne29Kirjoittaja

Sipoon Sanomilla on tänään perjantaina 3. heinäkuuta suuri merkkipäivä. Paikallislehti täyttää silloin pyöreitä.

Historian ensimmäinen Sipoon Sanomat ilmestyi 3. heinäkuuta vuonna 1980. Täyteen tulee siis nyt 40 vuotta paikallisuutisia.

Vaikka virallinen syntymäpäivä osuu keskellä kauneinta Suomen suvea, varsinainen juhlanpaikka on syksyllä.

40-vuotisen taipaleensa kunniaksi Sipoon Sanomat julkaisee torstaina 10.9.2020 juhlalehden, joka katsoo taaksepäin lehden ja seudun historiaan, mutta ennen kaikkea tähän päivään ja tulevaisuuteen. Juhlapuheiden sijaan esillä ovat seudun asukkaat ja arki. Onhan Sipoon Sanomat pyrkinyt olemaan sipoolaisten oma äänitorvi kaikki nämä vuodet.

Siihen tähtäämme yhä. Tänä päivänä Sipoon Sanomat eli ”Sippari” tavoittaa säännöllisesti 16 000 lukijaa printissä ja verkossa (KMT 2019).

Sipoon Sanomien syntymäpäivä on siis myös kaikkien sipoolaisten juhlapäivä. Kiitos siis Sinulle, joka olet ollut matkassamme jo useita vuosia, ehkä jopa vuosikymmeniä. Yhtä lailla olemme kiitollisia uusista lukijoista, jotka ovat löytäneet paikallisuutisten pariin niin paperilehden sivuilla kuin verkossakin.

Kirjoittaja on Sipoon Sanomien päätoimittaja.

Kommentoi