Kolumni: Vetävä, pitävä Sipoo

Sonja Hällfors

Näinä päivinä tulee kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun muutin Järvenpäästä Sipooseen. Elämä Nikkilässä on asettunut uomiinsa ja valinta on tuntunut oikealta. Vuoden sipoolaisuuden myötä katselen uutta kotikuntaa osittain sipoolaistuneena, osittain vielä ulkopuolisen silmin.

Sipoon kasvun ja kehityksen osalta kuitenkin tietyt asiat ovat jo nyt nousseet erityisen tärkeiksi silmissäni.

Ollessani mukana Järvenpään kuntapolitiikassa, puhuimme paljon kaupungin veto- ja pitovoimasta. Mitkä ovat sellaisia asioita, jotka vetävät uusia asukkaita ja yrityksiä juuri Järvenpäähän? Entä mikä saa heidät pysymään? Sipoossa varmasti samat kysymykset pyörivät myös mielessä, kun Sipoon tulevaisuutta pohditaan.

Sipoon ehdoton valttikortti on kunnan erinomainen sijainti Helsinkiin nähden. Sipoo on tarpeeksi lähellä pääkaupunkia sekä sen palveluita ja työpaikkoja, mutta samalla tarpeeksi kaukana, jotta rauhallisuus ja luonto pysyvät vahvasti läsnä. Tämän vetovoimayhdistelmän kannalta sujuva ja luotettava julkinen liikenne on mielestäni yksi tärkeimpiä pitovoimatekijöitä, jota on jatkossakin kehitettävä.

Lisäksi lukuisat virkistysmahdollisuudet luonnossa ovat jopa yllättäneet monipuolisuudellaan. Luonto luo hyvinvointia kunnan asukkaille, siksi viheralueista pitää huolta keskellä taajamaakin.

Muuttoa suunnitellessamme lapsiperheiden palvelut molemmilla kotimaisilla kielillä olivat yksi suuri syy, miksi valitsimme Sipoon. Vaikka täydellistä kuntaa ei ole olemassakaan ja julkisia palveluita on jatkuvasti syytä kehittää perhelähtöisemmiksi, oli minulla entuudestaan mielikuva, että lapsiin ja nuoriin on Sipoossa panostettu.

Sipoon ehdoton valttikortti on kunnan erinomainen sijainti.

Toivon, että tämä osoittautuu myös jatkossa todeksi. Ainakin tähän mennessä olen ollut hyvin tyytyväinen esimerkiksi Nikkilän neuvolan palveluihin.

Alkusyksystä syntyvän esikoisemme kautta pääsen sukeltamaan vielä syvemmälle lapsiperhe-elämään Sipossa.

Luonto, hyvät yhteydet sekä lapsiin ja nuoriin panostava kunta näyttäytyivät siis minulle tärkeinä vetovoimatekijöinä ennen Sipooseen muuttoa.

Samoja asioita pidän myös Sipoon pitovoimatekijöinä, joiden toivonkin näkyvän vahvasti kuntapäätöksenteossa tulevina vuosina. Sipoo kasvaa ja toivon lämpimästi, että se kasvaa juuri oikeaan suuntaan.

Kirjoittaja on tuore sipoolainen ja Uudenmaan Keskustan puheenjohtaja

Kommentoi