Mielipide: Terveyskeskus oli luonteva paikka jakaa kasvomaskeja

Kirjoittajan mielestä kasvomaskien luonnollinen jakopaikka olisi terveyskeskus. Ulla Yliherne

Korona-ajan haasteet koskettavat erityisesti ikäihmisiä. Rajoituksia on vähennetty ja yhteiskuntaa avattu, vaikka taudin toista aaltoa odotetaan tulevaksi.

Ikääntyville tai vakavaa perussairautta sairastaville tilanne aiheuttaa haasteita, sillä kotiin ei voi jäädä moniksi kuukausiksi eteenpäin.

Nyt kun maskien käytöstä keskustellaan ja uusia suosituksia maskin käyttöön julkisilla paikoilla on thty esimerkiksi julkisenliikenteen osalta, on syytä huomioida maskien säännöllisen käytön aiheuttamat kustannukset.

Kertakäyttöinen maski voidaan käyttää vain kerran ja se tulee vaihtaa aina muutaman tunnin käytön jälkeen.

Tämä tarkoittaa sitä, että päivittäisessä käytössä tarvitaan useampi maski ja kuukausitasolla kustannukset saattavat muodostaa ongelman.

Jos keskimäärin euron hintaisia maskeja tarvitaan kahdesta kolmeen kappaletta päivässä, nousee kuukausikustannus 60–90 euroon.

Terveyskeskus on luonteva paikka jakelulle.

Kuitenkin on tärkeää, että ikäihmiset ja erilaisia perussairauksia sairastavat henkilöt voivat hoitaa asioitaan ja liikkua julkisilla paikoilla.

Mielestäni kunta voisi tarjota ilmaiset maskit näille henkilöille ja siten turvata sen, ettei kenenkään tarvitse taloudellisista syistä jäädä kotiin.

Terveyskeskus on luonteva paikka jakelulle ja perusteena yli 65 vuoden ikä tai jokin perussairaus.

Tiina Sinkkonen. Kirjoittaja on Sipoon kunnanvaltuutettu (kd)

Kommentoi