Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Kehittyvä Sipoo – Suomen kiinnostavin kunta?

Elämä on valintoja, on lempisanontani. Suuri osa Sipparin lukijoista on valinnut asua ja elää Sipoossa.

Sipoo ottaa kiihtyvällä tahdilla kehitysaskeleita, jotka tekevät sen yhä kiinnostavammaksi kunnaksi Suomessa. Tänne on vetoa. Vaikka maamme väestö vanhenee, niin muuttoliike kasvukeskuksiin jatkuu voimakkaana ainakin tämän vuosikymmenen.

Suurin osa ihmisistä haluaa elää lähellä töitä ja muita ihmisiä, harrastuksia, kulttuuria ja ylipäätänsä paikoissa missä tapahtuu ja on mahdollisuuksia.

Kokoomuksen kautta aikain suurin valtuustoryhmä valmistautuu valtuuston tärkeään strategiatyöhön. Meitä yhdistää halu kehittää Sipoosta hyvinvoiva, turvallinen, elämäniloinen ja taloudellisesti menestyvä kaksikielinen kunta.

Haluamme lisää yrityksiä tuomaan työpaikkoja ja onneksi kiinnostusta siihen on, paljonkin. Tarvitsemme lisää omakoti- ja pientaloihin muuttavia lapsiperheitä, jotka auttavat sote-uudistuksen jälkeen talouttamme tuomalla lisää verotuloja, koululaisia sekä työikäisiä.

Uudet yritykset ja asukkaat tuovat myös palveluita ja niiden käyttäjiä lisäten kunnan elinvoimaa.

Kasvava Sipoo pystytään pitämään omaleimaisena.

Mikä on sopiva kasvutahti? Mielestäni kunnalla pitäisi olla koko ajan myynnissä 100 pientalotonttia kaavoitettuna ympäri kuntaa ja yksityiset tontit siihen päälle. Tilaa meillä on.

Katsotaan vaikka Espoota. Sipoon maa-alue on Espoota suurempi ja sijaitsemme yhtä lähellä Helsinkiä. Espoossa on yli 12 kertaa Sipoon asukasmäärä.

En tunne monia, joiden mielestä Espoo on ahdas ja luontoarvonsa menettänyt. Meillä on myös vetovoimatekijöinä kehittyvä Sipoonkorpi ja upea saaristomme.

Kasvava Sipoo pystytään pitämään omaleimaisena kyläkeskusten kokoelmana, mutta kylien pitää myös saada kasvaa ja kehittyä. Suurin osa ihmisistä haluaa asua pientaloalueilla.

Kuulen jatkuvasti pettyneitä tarinoita tonttien löytämisen ja lupakäytäntöjen haasteista. Tulijoille tulee tarjota sitä mitä he haluavat, muuten he tekevät valinnan ja se valinta vie muualle kuin Sipooseen.

Kirjoittaja on kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja.