Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni | Sote sivaltaa – paikallinen näkökulma

Tammikuussa 2022 suoritetaan ensimmäiset hyvinvointialuevaalit. Nykyhallituksen hallitusohjelman mukainen hallintouudistus tulee laskelmien mukaan tarvitsemaan valtavan rahoituksen.

Kaikkiaan tämä tulee tuomaan myös merkittävän lisäkustannuksen kuntalaisille, vaikka itse uudistuksen valmistelevat virkamiehetkään eivät odota palveluiden paranevan.

Sote-uudistuksen myötä verotulot siirtyvät maakuntiin, mutta velat ja korot jäävät edelleen itse kunnille. Tulevassa tilanteessa Perussuomalaisten tavoite on nousta aluevaltuustoihin valvomaan asiakaskunnan etuja.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden täytyy löytyä riittävän läheltä pelastuspalveluista puhumattakaan.

Palo- ja pelastuspalveluiden osalta Itä-uudenmaan merkitys on myös erityinen Kilpilahden jalostamon sekä Loviisan voimalan johdosta.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä nousi kolmanneksi suurimmaksi Sipoon kunnanvaltuustossa nykyiselle valtuustokaudelle. Tälle kehitykselle löytyi selvä tilaus kuntalaisten joukossa. Runsas joukko äänestäjiä lähestyi ryhmäämme toivoen muutosta ja avoimuutta kunnalliseen päätöksentekoon.

Nämä vaalit lienevät lähihistorian tärkeimmät paikallisvaalit.

Edustajiamme löytyy jo lähes kaikista toimielimistä. Merkittäviä aloitteita ja linjauksia on jo nostettu esiin kuntalaisia kuunnellen. Yhteistyö on ollut hedelmällistä myös muiden ryhmittymien kanssa.

Valtuustoryhmämme sekä toimielimisssä vaikuttavat edustajamme ovat laaja valikoima eri ammattikuntien osaajia ja pitkäaikaisia Sipoolaisia.

Valtaosa kunnallisvaalien ehdokkaistamme osallistuu myös aluevaaleihin voidakseen tehdä osuutensa yhteiseksi hyväksi. Hillotolppapaikkoja ei tässä pelissä ole jaossa.

On meidän vuoromme vaikuttaa terveys- ja pelastuspalveluidemme saatavuuteen. Nämä vaalit lienevät lähihistorian tärkeimmät paikallisvaalit. Sote-uudistus on valtava kakku ja äänestämällä voimme vaikuttaa siihen millainen pala meille kuuluu.

Kirjoittaja on Sipoon Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja.