Kolumni Avoimuus ja kuntalaiset

Lähdin mukaan politiikkaan, koska Liike Nytin kautta löysin puolueen, joka kunnioittaa yksilön omaa ajattelua eikä päätöksiä ja mielipiteitä ohjata esimerkiksi ryhmäkurin kautta. Jokaisella edustajalla saa olla omat mielipiteet ja näin voi pitää sen minkä äänestäjille on luvannut.

Olen kunnanvaltuustossa ajamassa kunnan ja ennen kaikkea kuntalaisten etuja avoimemman poliittisen ilmapiirin luomiseksi.

Se on ollut ja tulee olemaan valtuustokaudella johtotähti niin minulle kuin edustamalleni puolueelle. Sillä vain kuuntelemalla kuntalaisia voimme rakentaa sellaisen kunnan, jossa kuntalaiset viihtyvät ja kunnan identiteetti säilyy.

Kunnan identiteettiä sekä historiaa tulisi korostaa. Meidän ei tarvitse ottaa esimerkkiä lähikunnista ja rakentaa kunnastamme pikkukaupunkimaista, vaan pitää kiinni niistä asioista jonka vuoksi täällä asutaan ja miksi tänne halutaan muuttaa.

Nyt täällä keskitytään liikaa kasvattamaan Nikkilän ja Söderkullan alueita välittämättä ulkoilualueiden ja virkistysalueiden kohtalosta. Siitäkin huolimatta, että Sipoo on pinta-alaltaan suuri ja rakentamisen ei tarvitsisi olla niin tiivistä.

Sipoo koostuu monista pienistä kylistä, joita tulisi kehittää ja voimistaa niin, että kyläkoulut ja kyläyhteisöt säilyisivät. Uudessa strategiassa on lähinnä keskitytty tähän pienkaupunkimaiseen ajattelutapaan, johon kuuluvat junat ja isot tiiviit asuinalueet.

Strategiassa on unohdettu ihmisten hyvinvointi – niin nuorten, lapsiperheiden kuin vanhusten. Vaikka prioriteetti uudessa strategiassa pitäisi olla nimenomaan kuntalaisissa ja heidän tarpeissaan. Eli niissä asioissa, jotka vaikuttavat viihtyvyyteen, hyvinvointiin ja terveyteen. Tulisi tarjota virikkeitä ja yhteistä tekemistä, koska syrjäytyminen on iso ongelma. Meillähän on julkisia tiloja, kuten kirjastoja, kouluja yms. joita voisi hyödyntää silloin kun ne eivät ole käytössä ja järjestää mieleistä tekemistä eri ikäisille.

Osallistun aluevaaleihin, koska haluan, että toimivat sote-palvelut säilytetään niin, että ihmisillä olisi helppo päästä hoitoon ja hoito olisi lähellä niitä, jotka sitä tarvitsevat. Myös heikko-osaisten asemaa tulisi helpottaa niin, että ihmisillä olisi varaa lääkkeisiin eikä heidän sen takia tarvitse käydä hoidossa. Minua huolestuttaa myös nuorten ja aikuisten henkinen tila tässä muuttuvassa maailmassa.

Toivon, että sote-uudistuksessa ei olla rakentamassa valtavaa ja kallista organisaatiota vaan rahat ohjataan terveydenhuoltoon ja luotettavaan pelastustoimintaan. Kuunnellaan kentällä työskenteleviä sekä Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen asukkaita ja toimitaan sen mukaan ja heitä kuunnellen.

Kirjoittaja on Sipoon Liike Nytin valtuustoryhmän puheenjohtaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut