Mielipide | Lämpöputki on uusi Sipoon ryöstö

Hyvät Sipoon kunnanvaltuutetut.

Tässä on menossa jälleen Sipoon ryöstö. Edellinen ryöstö tapahtui vuosia sitten suuremman voimalla, jossa pientä kuntaa manipuloitiin ja monin tavoin kepulikonsteja käyttäen saatiin aikaan aluevaltaus, jossa suurista puheista huolimatta ei käytännöllisesti katsoen ole tapahtunut mitään parannusta.

Osa sipoolaisista sai ”kunnian” siirtyä Helsingin veronmaksajiksi. Se lohkaisi suuren osan Sipoon kunnan tuloista ja vaikeutti kehitystä. Yhä edelleen vallatulla alueella olevilla ei ole mitään mahdollisuuksia kehittää omaa ympäristöään, koska valta kuuluu Helsingin kaupungille, eikä sitä kiinnosta mitkään entiset sipoolaiset.

Nyt on kaikessa hiljaisuudessa jälleen tehty suunnitelmia mahdollisista ”myyräntöistä”, jotka tulisivat edelleen halvauttamaan suurta osaa Sipoota.

Hukkalämpöputki pitäisi saada asennettua Sipoon maiden halki, osin maan päällä ja osin tunnelissa. Tämä tulisi aiheuttamaan suuria maanmenetyksiä ikuisesti ja vaikeuttaisi Sipoon omaa kasvua harkitusti luonnon keskelle. Maan arvo alenisi lämpöputken kulkuväylän läheisyydessä ja visuaalinen luontoarvo häviäisi.

Olen tutustunut suunnitelmiin ja totean, että Helsingin kaupungilla ei ole minkäänlaista kohtuutta tässä asiassa. Uskon, että sanovatpa sipoolaiset tässä asiassa mitä hyvänsä, niin Helsingin kaupunki rynnii asiansa läpi.

Nyt tarvitaan Sipoon kunnan johtohenkilöitä ja kaikkia sipoolaisia yhteiseen rintamaan estämään tällainen vandalistinen ryöstö. Hukkalämpöputkelle riittää tilaa meren pohjassa, jossa se ei häiritsisi ketään. Sen suunnitteluun löytyy leegio insinöörejä ja asiantuntijoita.

Tällainen maailman pelastus ja päästöhömpötys on jo nyt aiheuttanut suuria haittoja Suomelle ja sen elinkeinoelämälle. Helenillä on vielä miljoonia tonneja kivihiiltä varastoissa ja uutta saa rajattomasti.

Suomi taitaa olla ainoa maa maailmassa, joka uhrautuu itsemurhalla ”pelastaessaan” muun maailman. Sipoolaisena en halua ottaa osaa tällaiseen oman kunnan tuhoaikeeseen sen varjolla, että Helen ei halua polttaa kivihiiltä.

Jos helsinkiläisillä tulee kylmä, niin en pidä oikeudenmukaisena sitä, että me sipoolaiset joutuisimme siitä maksumiehiksi.

Suurempi arvo kuin raha on puhdas luonto ja ympäristö, jossa on mielekästä asua ja nauttia elämästä. Polttomoottorikäyttöiset kulkuneuvot on lähes asetettu pannaan. ”Osta sähkökäyttöinen, niin maailma pelastuu”. Näin annetaan ymmärtää.

Asia on kaikkea muuta kuin näin. Tämä muoti-ilmiö voi kuitenkin, ennen kuin todella törmätään siihen todellisuuteen, aiheuttaa energialaitosten tuotannon pienenemiseen tai osin kokonaan loppumiseen. Silloin ei saada hukkalämpöäkään enää.

Elämme myös varsin epävarmoja aikoja tänä päivänä, jolloin omavaraisuusaste olisi syytä olla kunnossa. Yksi kunnon paukku Porvoon öljyjalostamon alueelle kylmentäisi koko pääkaupunkiseudun.

Tuntuu joskus epävarmalta tämä kehitys, koska on yhä harvemmassa sellaiset johtohenkilöt, jotka osaisivat ajatella asioista kokonaisvaltaisesti yhteisön hyväksi ja turvallisuudeksi.

Tässä alustamassani asiassa yhteisömme johtohenkilöiltä vaaditaan korkeaa moraalia hoitaa yhteisiä asioitamme.

Vastustan suunnitellun hukkalämpöputken rakentamista nyt esitetyissä muodoissa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut