Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kunta tarjoaa irtisanotuille vuokralaisille tukea uuden asunnon löytämisessä

Sipoon Sanomat kirjoitti 3.2.2022 kunnan vuokra-asunnosta irtisanotun vuokralaisen kokemuksista.

Kuten jutussa todettiin, asunnon vuokrasopimuksen irtisanominen liittyy kunnan sopeutusohjelmaan ja asuntostrategiaan. Tavoitteena on luopua vuosittain kymmenestä kunnan omistamasta asunnosta. Myytäviksi valitaan ensisijaisesti asuntoja, jotka ovat jo valmiiksi tyhjänä tai joissa on esimerkiksi edessä suuria ja kalliita peruskorjauksia.

Myytävistä asunnoista päättää tekninen valiokunta.

Irtisanomisilmoitus lähetetään vuokralaisille kirjattuna kirjeenä. Mikäli tuota kirjattua kirjettä ei käy noutamassa, siirtyy kirje haastemiehen toimitettavaksi, sillä vuokranantajan tulee lain mukaan varmistaa, että vuokralainen on todella irtisanomisilmoituksen saanut.

Kunta tarjoaa kaikille irtisanotuille vuokralaisille apua ja tukea korvaavan asunnon löytämiseen. Pyrimme myös tarvittaessa joustamaan muuttopäivän suhteen.

Osa irtisanomisilmoituksen saaneista onkin ollut meihin yhteydessä ja olemme yhdessä käyneet läpi tarjolla olevia vaihtoehtoja asunnon löytämiseksi.

Tämä avuntarjous on edelleen voimassa myös jutussa haastatellulle vuokralaiselle, oikeat yhteystiedot löytyvät irtisanomiskirjeestä.

Lari Sirén. Operatiivinen johtaja, tekniikka- ja ympäristöosasto, Sipoon kunta

Lue myös: Sipoon kunta irtisanoo kodin alta – Kunnan työntekijä sai tiedon vuokrasopimuksen irtisanomisesta käräjäoikeuden haastemieheltä