Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Aineettomat arvot ja kulttuurinen pääoma Sipoossa

Aineettoman pääoman ja kulttuuristen arvojen merkitys kasvaa ja niiden tärkeys tiedostetaan yhä laajemmin yhteiskunnan hyvinvoinnin rakentajana

Niiden arvojen maailmasta, jolloin Sipoon kunta sai paikallisena lahjoituksena Martinkylän koulun tontin, on kuljettu pitkä matka tilanteeseen, jossa tänä päivänä elämme. Tontti luovutettiin sille määriteltyyn erityistarkoitukseen ja tavoitteena oli, että paikalle rakennetaan koulu.

Tässä ajassa, jolloin nimenomaan tarvitaan kuntalaisten omaa monipuolista, kulttuurista toimintaa, on hämmästyttävää, että kunnassa keskustellaan samaan aikaan vanhan Martinkylän koulun myymisestä ja samalla koko alueen luovan toiminnan unohtamisesta ja siirtämisestä pois alueelta.

Kunnan tulevaisuuden kiintopisteiksi on mainittu kolme samalla maantieteelliselle janalle sijoittuvaa keskusta, joista yksi on Talman, jo uudella asemakaavalla vahvistettu alue, sekä Nikkilä ja Söderkulla.

Kansalaisopiston toiminnalla, paikallisten sipoolaisten käsityöllä ja taiteella ja sen ymmärtämisellä on tässä mielestämme keskeinen rooli. Martinkylän koulun pitämistä koulutuskeskuksena ja kulttuurin mahdollistajana tulisi kehittää. Se pitää nähdä mahdollisuutena ei uhkana.

Haluamme omalta osaltamme olla voimakkaasti tukemassa Martinkylän koulurakennuksen toimintaa sipoolaisten kulttuurin toteuttajana ja sen säilyttämistä alkuperäisessä tarkoituksessa; eli koulutuksen mahdollistajana.

Se on mielestämme velvollisuus mutta myös suuri mahdollisuus tulevaisuudessa alueen kehittyessä tulevina vuosina.

Kirjoittajat: Sirkka Paikkari, taiteilija, joka on toiminut Sipoon kansalaisopiston kudonnan ohjaajana yli kaksikymmentä vuotta

Pekka Paikkari, kuvanveistäjä ja muotoilija