Mielipide | NG8 on minulle suuri suru ja menetys

Tulee mieleen lapsuus ja melodypops tikkarit. Muistatte ne pillitikkarit, joissa oli se muovipuikko, jolla äänenkorkeutta säädeltiin.

Kävelen Nikkilän kartanon alueella ja mietin mitä voisin kirjoittaa, että tämä ainutlaatuinen ekosysteemi ja virkistysalue säilytettäisiin. En vieläkään tiedä, mutta yritän.

Kevään ensimmäiset töyhtöhyypät viheltelevät melodypopsmaiseen tapaansa ja sopivat lisääntymiskäytännöistä pellolla.

Aurinko lämmittää metsänrajaa, sisiliskot ja kyykäärmeet ottavat aurinkokylpyjä valmistuakseen lisääntymiskauteen. Käpytikkaa koputtelee puuta ja palokärki tärisyttää puunrunkoa jossain. Koira ärsyyntyy, kun harmaapäätikka huutelee. Ai niin, pihallani, vanhan rautatieaseman lähellä kävi viime syksynä valkoselkätikka syömässä toukkia pihapuusta.

Harvassa ovat ne alueet, joissa peltomaisema ja metsä yhdistyvät ja tarjoavat näin monimuotoisen asuinalueen eläimille niin, että ihminenkin mahtuu sinne. Elämä pellolla ja metsissä on tasapainossa ympäristön kanssa. Lenkkipolulla voi ihailla peltojen rauhaa ja lintuja. Frisbeegolfradalla voi hämmästellä sitä, että ollaan metsän rauhassa, mutta kuitenkin Nikkilässä. Jos olet alueella käynyt, voit allekirjoittaa, että alue rauhoittaa mieltä ja auttaa pääsemään pois arjen paineista.

Allekirjoituksista ja mielipiteistä piittaamatta tämä idylli ollaan muuttamassa toisenlaiseksi. Tehdään keinotekoisesti kaunista ja jyrätään luonto ja eläimet. Vaikka alkuperäisen suunnitelman 3 000 ihmistä laskettaisiin 2 000 niin hävitys olisi kuitenkin yhtä suuri.

Minulla on suuri suru. Tuntuu siltä, että peli on menetetty. 1 500 ihmistä allekirjoitti vetoomuksen alueen säilyttämisen kannalta, mutta siihen suhtauduttiin kuin lasten kitinään.

Mene minun mielikseni tämän luettuasi Nikkilän kartanon virkistysalueelle ja kävele kahden kilometrin pelto/metsälenkki. Onko alue sinusta säilyttämisen arvoinen, vai kannattaako mielestäsi luonto- ja virkistysalue korvata uudella keskustalla?

Ehkä tähän voitaisiin vielä vaikuttaa?

Kirjoittaja on biologi, joka asuu Nikkilässä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut